Ender 3 Pro extruder ses çıkartıyor

QNoisY

Femtopat
Daha fazla  
2 ay önce 2. el Ender 3 Pro satın aldım. 1 aydır beni uğraştırmadığı olay kalmadı, extruder flamenti itemiyor, tak tak diye ses yapıyor, baskılar ya yarım ya da gofret gibi oluyor. Extruder değiştidim, metal olana geçtim, nozzle değiştirdim fakat hala aynı sorun devam ediyor. Extruderi değiştikten sonra kalibrasyonunu da (93'ten 138'e çekmiştim, hızı oluyordu galiba yabancı bir kanaldan izlemiştim) yaptım fakat bir değişiklik yok. Hala tak tak ses yapıyor, yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
PTFE tüpün nozzle tarafındaki uç kısmı düzgün bir şekilde mi? Ayrıca nozzle ile PTFE tüp arasında hiç boşluk kalmayacak şekilde buluşması gerekiyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu videodaki gibi

PTFE tüpün nozzle tarafındaki uç kısmı düzgün bir şekilde mi? Ayrıca nozzle ile PTFE tüp arasında hiç boşluk kalmayacak şekilde buluşması gerekiyor.

Cok defa yeniledim hocam arada boşluk yok nozzle da ve boruda tıkanıklık yok fakat tık tık ses ve goret gibi baskılar var

Nozzleınız tıkanıyor komple hotend söküp temizleyin daha sonrasında doğru bir şekilde takın genleşmeye vs dikkat edin vref ayarınızı daha sonrasında e-step ayarınızı ardından da akış kalibrasyonunuzu yapın eğer yapabiliyorsanız pressure advance ayarınızı da yapın sorununuz çözülecektir eğer ki sorun devam ederse dilimleme ayarlarınızda sorun vardır.

Extruderdan tık tık sesin gelmesinin nedeni nozzle tıkanmasıdır bundan dolayı filamenti ittiremiyor eğer alabiliyosanız çift dişli extruderlara bakın derim fakat dilimlemede ve kalibrasyonlarda sorun varsa her türlü tıkanma devam eder ekstra olarak tabla kalibrasyonunuzda bu tıkanmayı etkiliyor eğer tablaya çok çok yakın olursa filament akamaz ve gene tıkanır bir de nozzle sıcaklığınızı arttırmayı deneyin.

Extruderi aldım hocam çift dişli nozzle daha bugün tekrardan değiştirip temiz bir şekilde taktım ama dediğiniz kalibrasyonların bir kısmını yapmadım sanırım hepsini baştan yapacağım teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…