Ender 3 Pro M600 filament değiştirirken yukarıda kalıyor

emir2m

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, Ender 3 Pro 4.2.7 anakart ve 2.1.2.4 Marlin sürümünü kullanıyorum. Cura üzerinden M600 kodunu eklediğimde 13. katmana geçerken duruyor, 2.6 Z seviyesinde park pozisyonuna geçiyor ve filamenti değiştirip devam ettiriyorum. Park pozisyonundan kaldığı noktaya dönerken Z ekseni iniyor, 2.6 olarak gösteriyor fakat daha yukarıda duruyor. Bu nedenle filament yukarıda yazıyor. Bu soruna çözümü olan veya daha önce yaşamış olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Z ekseninin park pozisyonundan düzgün dönmemesi için Marlin sürümünü güncelleyebilir veya ayarları kontrol edebilirsin. Cura’da G-code ve Z-Hop ayarlarını düzenleyerek Z ekseninin doğru şekilde hareket etmesini sağlayabilirsin. Ayrıca, Z endstop kalibrasyonunu kontrol edip gerekirse yeniden ayarlayabilirsin. Firmware özelleştirmeleri de bu sorunu çözebilir.

Z ekseninin park pozisyonundan düzgün dönmemesi için Marlin sürümünü güncelleyebilir veya ayarları kontrol edebilirsin. Cura’da G-code ve Z-Hop ayarlarını düzenleyerek Z ekseninin doğru şekilde hareket etmesini sağlayabilirsin. Ayrıca, Z endstop kalibrasyonunu kontrol edip gerekirse yeniden ayarlayabilirsin. Firmware özelleştirmeleri de bu sorunu çözebilir.
Bl touch kullanıyorum

BLTouch kullanıyorsan: Z offset’i kontrol et ve doğru değeri ayarla. Cura’da Z Hop aktif olsun. Prob testini yaparak düzgün çalıştığından emin ol.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı