Ender 3 Pro resimdeki parçanın adı nedir?

BerktaN

Kilopat
Bugün yazıcıda uzun süredir farkında olmadığım gevşek vidaları sıkarken Z eksenine ek yük bindirdim yanlışlıkla. Bunun sonucunda Z eksenini hareket ettiren mil yerinden çıktı. Onu geri yerleştirip vidalarını iyice sıktım ancak şimdi de resimde gösterdiğim yerde belli başlı kısımlarda sürtünme sesi geliyor. Vidalarını sökerek ayar yapmaya çalıştım ve biraz yağladım. Sürtünme azalsa da eksen hareketi eskisi kadar kaygan değil. Normalde Hotend'in olduğu parçanın tepesinden bastırınca Z eksenini aşağı doğru indirebiliyordum ancak şu an kasılma var resimdeki yerde. Bu parçanın değişmesi mi gerekir? Değişmesi gerekiyorsa tam adı nedir bununla ilgili net bir bilgi bulamadım.

1657583152064.png

Son düzenleyen: Moderatör:

Trapez somun. Ağız ve hatve sayısına dikkat et.

Bir ihtimal, dişliyi kavramaya düz oturtmadan sıkmış olabilirsin. Tekrar kontrol etmen iyi olur. Dişli motora bağlı değilken sorunsuz trapez somun içinde dönüyorsa motorun arkasına kağıt vb. bir şey sıkıştırarak doğru açıyı yakalayabilirsin. Dişliyi en üstten rulman vb. bir şeyle bağladıysan onu da iptal etmeni tavsiye ederim.

Kafayı aşağı/yuvarı oynatmak için mili elinle çevir kafaya bastırma.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı