Ender 3 S1 barel sorunları nasıl giderilir?

GörkemKaba

Centipat
Daha fazla  
Baskı başlarken kenara çektiği çizgiyi bile düzgün yapamıyor. Baskı başladığında da tabla ayarı ile defalarca oynasam da filament tablaya yapışmak yerine nozzleye sarılıyor. Öncesinde aynı sorunu PTFE borusunu değişerek biraz çözmüştüm ama şimdi değişmeme rağmen olmuyor. Titanyum barel almayı düşünüyorum. Aldığımdan beri yaptığım tek değişiklik PTFE boru ve nozzle, pirinç 0.2 ve çelik 0.5 ile de düzgün baskı ayarı hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim, bunlar dışında her şey aynı. Titanyum barel yerine önerileriniz varsa paylaşmanızı bekliyorum. İyi sosyaller.

Baskı başlarken kenara çektiği çizgiyi bile düzgün yapamıyor. Baskı başladığında da tabla ayarı ile defalarca oynasam da filament tablaya yapışmak yerine nozzleye sarılıyor. Öncesinde aynı sorunu PTFE borusunu değişerek biraz çözmüştüm ama şimdi değişmeme rağmen olmuyor. Titanyum barel almayı düşünüyorum. Aldığımdan beri yaptığım tek değişiklik PTFE boru ve nozzle, pirinç 0.2 ve çelik 0.5 ile de düzgün baskı ayarı hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim, bunlar dışında her şey aynı. Titanyum barel yerine önerileriniz varsa paylaşmanızı bekliyorum. İyi sosyaller.

Bahsetmeyi unuttum. Nozzle ısınınca filament kendiliğinden akmaya başlıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Baskı başlarken kenara çektiği çizgiyi bile düzgün yapamıyor. Baskı başladığında da tabla ayarı ile defalarca oynasam da filament tablaya yapışmak yerine nozzleye sarılıyor.
Tabla ayarın olmamış sanırım, nozül tabla arası mesafe hala fazla gibi. Ayar sonrası Z-offset ayarı yapmıyor musun? Netteki kalibrasyon videolarına tekrar bir göz at istersen, barellik bir durum da yoktur.

Nozül değişimi yapıyorsan, değişim sonrası tekrar tabla ayarı yapman gerek. S1 kullanmadığım için profil bilgisi veremem ama 0.2mm nozzle ile basmak daha zor olur.

Nozzle ısınınca filament bir miktar akar, akıcı malzeme ve yer çekimi. Kullandığın filament markasının yapısı ve baskı sıcaklığı akma miktarını etkiler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı