Çözüldü Ender 3 S1 nasıl kullanılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Coathill

Hectopat
Yer
Agartha
Merhaba arkadaşlar uzun bir süredir güzel baskı aldığım yazıcıdan 2 gündür verim alamıyorum. Tabla ayarını defalarca yaptım ama bed leveling yaptırdıktan sonra baskıya başladığında ilk katman çizgisini yüksekten atarak başlıyor sonrasında saçmalamaya başlıyor.
Şu ana kadar denediklerim.
- Extruder ı söküp filamenti ittiren dişli yayının kaydığını fark ettim düzeltip kapattım.
-Nozzle henüz 2 haftalık olmasına rağmen yenisiyle değiştirdim.
-Kayışları ne gergin ne de çok gevşek durumda bıraktım.
-Tekerlekleri sıkı ama el ile döndürülebilir şekilde ayarladım.
- Kenarlar A4 kağıdına değmesine rağmen orta kısım uzak kaldığı için altına kağıt koyarak denedim.
Olmadı.

Bunları denememe rağmen yazıcı baskıya başlarken ilk çizgisini yüksekten atıyor, ya da filamenti çıkartmakta geç kalıyor onu tam anlayamıyorum. Yazdırmaya başladığı sırada filament düzgün bir şekilde tablaya yapışmıyor. Pei tabla kullanıyorum şimdiye kadar birçok baskı aldım ve bu tabla ile böyle bir sorunla hiç karşılaşmamıştım. Bir öneri yazarsanız çok mutlu olurum.

Çözüm
Tabla ayarını yaptıktan sonra Z-offset ayarı da yapman gerekli. Aldığın aksiyonlar sorun ile alakalı değil.
Yaptım aslına ama sanırım strese girdiğim için bed level dosyası bastırırken en köşedeki baskıda düzelme göremeyince olmayacak gibi düşündüm, şu an sakin bir şekilde ,tabla ortasında baskıdayken Z-Offset ayarladım ve sanırım düzeldi. Teşekkür ederim.
Tabla ayarını yaptıktan sonra Z-offset ayarı da yapman gerekli. Aldığın aksiyonlar sorun ile alakalı değil.

Son düzenleme:
Yaptım aslına ama sanırım strese girdiğim için bed level dosyası bastırırken en köşedeki baskıda düzelme göremeyince olmayacak gibi düşündüm, şu an sakin bir şekilde ,tabla ortasında baskıdayken Z-Offset ayarladım ve sanırım düzeldi. Teşekkür ederim.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…