Merhaba değerli Technopat Sosyal üyeleri.
Elimde ender 3 v 2 var ve bakıyorum uzun baskılarda eksen motorları aşırı ısınıyor.
Aklıma böyle bir fikir geldi elimde alüminyum soğutucu bloklar var eski PC'lerden çıkarmıştım. Bunu termal macun ile sürsem bir kaç derece olsun düşürür mü? Yapmalı mıyım? Şöyle yapsan daha iyi olur derseniz saygı duyarım. Resimlerde de paylaşıyorum... Amacım uzun ömürlü olsun istiyorum yazıcı ekipmanlarını.
Amacın makinenin uzun ömürlü olması ise anakart ve PSU'yu koru öncelikle, anakart masrafı muhtemelen 3 motor fiyatını geçer. PSU'da 2 motor yapar kabaca.
V2lerde PSU'nun soğutma deliklerini Creality kapatmış ve içindeki fan en zayıf, PSU çok ısınıyordu, 12V.
Anakartı zaten 4010 heatsink fanı soğutuyor sözde. ABS basarsan çalışması durur ve anakartı uzun baskılarda pişirirsin, onu da anakarttan sürekli çalışacağı bir yere bağlaman gerek.
Hiç bu konuya yakınsınız belli ki son olarak bir şey. Elimde 1 adet fan var 2 değilmiş. Yani öncelik anakarta mi takayım PSU ya mi hangisi daha çok ısınır. Öncelik o olsun. Yani bunu ayrı bağlayacağım tamamen bağımsız vlcalisacak ayrı bir adaptör ile. PC fanı bu
Ender 3 V2 yazıcısını yakın zamanda 3 boyutlu yazıcılara başlamak için satın aldım. Ayarlarını yaptıktan sonra baskılardan genel olarak memnunum ama fan çok ses yapıyor. Özellikle bu sesin hotend fanından geldiğini sanıyorum. Yabancı ülkede herkes Noctua fanlar kullanmış ve 40 mm fanların 200 TL...
@Siyah Martı https://www.technopat.net/sosyal/konu/ender-3-v2-sessiz-fan-degisimi-nasil-yapilir.1642225/ Bu konudan belirli bir süre sonra anakart arızası oldu ve garantiden değiştirildi. Yazıcı geldikten sonra bu değişimleri yaptım ama paylaşmaya fırsatım olmadı...
Please consider donating if you find it useful (use the "tip designer" or buy me a coffe button) v3 new rail interface v2 has a vertical wall, to avoid conflicting with thick undercover38mm and 45mm are the total clearance including rubber feetprint sideways (so that rails are vertical and print...
Please consider donating if you find it useful (use the "tip designer" or buy me a coffe button) v3 new rail interface v2 has a vertical wall, to avoid conflicting with thick undercover38mm and 45mm are the total clearance including rubber feetprint sideways (so that rails are vertical and print...
Hocam merhaba bugün makina baskı sırasında alarm çaldı ve durdu. Bunu daha önceden 2 kere daha yapmıştı internette baktım video göremedim. Nedir bunun sebebi. Sorunu da arkadan düğmesini kapatarak kaldığı yerden devam ettirdim ama baskıda hata oluyor tabi yarım kaldığı için.