Ender 3 V2 takılma

Çaç

Megapat
Daha fazla  
Selam. Uzun zamandır almayı düşündüğüm ender 3 v2'yi sonunda aldım ve kurdum fakat bazı sıkıntılar yaşıyorum.
Chep bed level ile düzgünce yatağı levelladım fakat baskı almaya çalışırken ilk çizgiyi çektikten sonra ortaya giderken garip bir takılma sesi çıkıyor ve ortaya gitmeyip olduğu yere basmaya başlıyor.

Rahat anlaşılması için video da ekliyorum. Bir yere sürtüyor veya takılıyormuş gibi bir ses çıkıyor fakat yazıcının parçalarını ayrı ayrı hareket ettirdiğimde hiçbir takılma veya zorlanma olmuyor. Bu durum sadece print almaya çalıştığımda proje başlarken yaşanıyor.

10 saattir aramadığım konu kalmadı, en sonunda tamamen söküp tekrar takıcam o raddeye geldim..

Kullandığın dilimleyici profilinin ender 3 V2 için olduğuna emin misin?
Chep'in bed levelling için iç içe kare baskı testini Chep'in Gcode'u ile normal şekilde basıyorsa o tip bir hata yapıyor olabilirsin.

Direk printer ile gelen SD karttaki dog dosyasını print etmeye calısıyorum.

SD kartı formatlayıp başka bir dosya ile dene.
Deniyorum şimdi. Ben bu bed leveling olayından hiç tatmin olmadım bu arada. Sanki her seferinde ayarı bozuluyormuş gibi geliyor. Normal mi böyle olması? Her print öncesi bunu levellamak mı gerekiyor acaba?
SD kartı formatlayıp başka bir dosya ile dene.
SD karta format atıp farklı bir şeyi print almayı denedim bedi levelladıktan sonra. 3-4 kere ard arda Chep 35 ile a4 kağıt hafif sürtecek şekilde her tarafını levelladım fakat bu sefer de ucunda birikiyor ve printi gezdiriyor yazdığı kadarını.

Bunun yanı sıra ortaya giderken değil ama ara sıra gene gacırtı şeklinde bir ses çıkarıp atlıyor bazı yerleri..
Deniyorum şimdi. Ben bu bed leveling olayından hiç tatmin olmadım bu arada. Sanki her seferinde ayarı bozuluyormuş gibi geliyor. Normal mi böyle olması? Her print öncesi bunu levellamak mı gerekiyor acaba?

SD karta format atıp farklı bir şeyi print almayı denedim bedi levelladıktan sonra. 3-4 kere ard arda Chep 35 ile a4 kağıt hafif sürtecek şekilde her tarafını levelladım fakat bu sefer de ucunda birikiyor ve printi gezdiriyor yazdığı kadarını.

Bunun yanı sıra ortaya giderken değil ama ara sıra gene gacırtı şeklinde bir ses çıkarıp atlıyor bazı yerleri..
Nozzle ve bed ısısını arttırarak yapışma sorununu giderdim gibi görünüyor fakat ilk sorun hala devam ediyor. Düzgün bir şekilde print ederken birden bir gacırtı çıkıyor ve biraz daha yana kayıp orada yapmaya devam ediyor. Video olarak yüklüyorum:

Belt sorunu gibi, fakat sıksam da açsam da ne ayar yaparsam yapayım hep aynı sonuç. Belti komple çıkarıp kontrol ettim, hiçbir sorun yırtık çizik vs, de yok.

SD karta format atıp farklı bir şeyi print almayı denedim bedi levelladıktan sonra. 3-4 kere art arda chep 35 ile A4 kağıt hafif sürtecek şekilde her tarafını levelladım fakat bu sefer de ucunda birikiyor ve printi gezdiriyor yazdığı kadarını.

Bunun yanı sıra ortaya giderken değil ama ara sıra gene gacırtı şeklinde bir ses çıkarıp atlıyor bazı yerleri.

Nozzle ve bed ısısını arttırarak yapışma sorununu giderdim gibi görünüyor fakat ilk sorun hala devam ediyor. Düzgün bir şekilde print ederken birden bir gacırtı çıkıyor ve biraz daha yana kayıp orada yapmaya devam ediyor. Video olarak yüklüyorum:

Belt sorunu gibi, fakat sıksam da açsam da ne ayar yaparsam yapayım hep aynı sonuç. Belti komple çıkarıp kontrol ettim, hiçbir sorun yırtık çizik vs, de yok.

Bütün gün internette dolanıp bütün çözümleri denedim fakat ilerleme yok. En son satın aldığım yere yazdım, bunlar da cevap verene kadar bakalım neler olacak. Umarım burada çözebiliriz.

Ne hayallerle almıştım 2 gündür beni işimden gücümden alıkoydu, camdan aşağı atasım var:')

Son düzenleme:
Mevcut durumda önce cevap beklemek daha iyi olur.
Kendin de uğraşmak istiyorsan makineye yüklü firmware'in güncelini ya da aynısını tekrar yükleyebilirsin. SD cardda sadece o olsun. Yüklemez ise dosya ismini değiştirip tekrar denersin.

Yatak ayarı için Chep'in videosundaki 2 yöntemi de uygularsan bir süre sonra elin alışır ve sorun yaşamazsın yatak ayarından yana. Fakat öncesinde kalın yaylardan alman gerek, stock yaylar ayarı kısa sürede kaçırıyor.

Uğraşmadan olmuyor, ben de aynı duyguları yaşamıştım ilk gün.

Mevcut durumda önce cevap beklemek daha iyi olur.
Kendin de uğraşmak istiyorsan makineye yüklü Firmware'in güncelini ya da aynısını tekrar yükleyebilirsin. SD Card'da sadece o olsun. Yüklemez ise dosya ismini değiştirip tekrar denersin.

Yatak ayarı için Chep'in videosundaki 2 yöntemi de uygularsan bir süre sonra elin alışır ve sorun yaşamazsın yatak ayarından yana. Fakat öncesinde kalın yaylardan alman gerek, stock yaylar ayarı kısa sürede kaçırıyor.

Uğraşmadan olmuyor, ben de aynı duyguları yaşamıştım ilk gün.

Teşekkür ederim hocam içime biraz su serptin. 2-3 saattir bıraktım makineyi kapadım öyle bana bakıyor. Son durum hala stepperın takılması. 1.0.2 yüklüydü, güncelleyip 1.0.5 versiyonuna çıkardım sorun değişmedi hala aynı. Kemeri de çıkarıp kontrol ettim hiçbir sıkıntı görünmüyor.

Bed leveling vs. bir şekilde hallolur ama benim sorunum şu an stepperda. Görüntüde hiçbir sıkıntı yok her şey yerli yerinde ve düzgün çalışıyor fakat Auto homing yaparken bile X axis biraz zorlayıp takılıp kalıyor yerine gitmiyor bile. X axisi elimle hareket ettirdiğimde hiçbir sorun yok.

Bir video yüklüyorum tekrar, son durum budur.

Bir de ses sorunu vardı, o ne oldu?

X ekseni kafasına ait tekerlerde eksantrik somunlar mevcut, onlarla oynayıp hareketini biraz daha akıcı yapınca yani tekerlerin profile baskısını azaltınca sonuç değişiyor mu? Move başlığında X'e hareket verince bir farklılık oluyor mu? Kablolar doğru yere doğru şekilde takıldı değil mi?

Onda da bir değişiklik yok diyorsan aldığın yerin haberini bekle, daha fazla kurcalama istersen.

Son düzenleme:
Bir de ses sorunu vardı, o ne oldu?

X ekseni kafasına ait tekerlerde eksantrik somunlar mevcut, onlarla oynayıp hareketini biraz daha akıcı yapınca yani tekerlerin profile baskısını azaltınca sonuç değişiyor mu? Move başlığında X'e hareket verince bir farklılık oluyor mu? Kablolar doğru yere doğru şekilde takıldı değil mi?

Onda da bir değişiklik yok diyorsan aldığın yerin haberini bekle, daha fazla kurcalama istersen.
Ses sorunu hemen hemen bununla aynı. Takılma sesi hala var. Move başlığında X'e hareket verince farklılık var evet, düzgün çalışıyor yağ gibi kayıyor. Dediğin gibi somunlarla oynayınca biraz daha düzelir gibi oldu, auto homing yapınca sorun cıkmıyor artık sıkıntısız geçiyor. Sevinip print denedim hemen, gene aynı takılma print almaya çalışınca devam ediyor...

Ender 3 V2'lerde filamenti soğutan fan ile anakartı soğutan fan aynı yere bağlı ve ilk katmanda daha iyi yapışması için filamenti soğutan fan kapatılınca anakartı soğutan fan da kapatılıyor. Eğer ilk katman baskısı uzun olan ya da ilk katmanı hızlı baskı alıyorsanız anakartınızda bulunan step motor sürücüsü yanabiliyor. (Fiziksel anlamda değil.) Benim başıma buna çok yakın bir sorun gelmişti ve anakartı garantiden değiştirdiler. (Altta konusunu paylaştım.) Büyük ihtimalle yeni anakart almanız gerekecek. Eğer yeni anakart alırsanız fanın sürekli açık kalması için altta paylaştığım ingilizce videoda bulunan şekilde anakart fanını soketinden çıkarıp sürekli 24v tarafına takabilirsiniz. Diğer Türkçe olan video ise daha çok bunun sebebini açıklıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı