Kullandığın dilimleyici profilinin ender 3 V2 için olduğuna emin misin?
Chep'in bed levelling için iç içe kare baskı testini Chep'in Gcode'u ile normal şekilde basıyorsa o tip bir hata yapıyor olabilirsin.
Deniyorum şimdi. Ben bu bed leveling olayından hiç tatmin olmadım bu arada. Sanki her seferinde ayarı bozuluyormuş gibi geliyor. Normal mi böyle olması? Her print öncesi bunu levellamak mı gerekiyor acaba?SD kartı formatlayıp başka bir dosya ile dene.
SD karta format atıp farklı bir şeyi print almayı denedim bedi levelladıktan sonra. 3-4 kere ard arda Chep 35 ile a4 kağıt hafif sürtecek şekilde her tarafını levelladım fakat bu sefer de ucunda birikiyor ve printi gezdiriyor yazdığı kadarını.SD kartı formatlayıp başka bir dosya ile dene.
Nozzle ve bed ısısını arttırarak yapışma sorununu giderdim gibi görünüyor fakat ilk sorun hala devam ediyor. Düzgün bir şekilde print ederken birden bir gacırtı çıkıyor ve biraz daha yana kayıp orada yapmaya devam ediyor. Video olarak yüklüyorum:Deniyorum şimdi. Ben bu bed leveling olayından hiç tatmin olmadım bu arada. Sanki her seferinde ayarı bozuluyormuş gibi geliyor. Normal mi böyle olması? Her print öncesi bunu levellamak mı gerekiyor acaba?
SD karta format atıp farklı bir şeyi print almayı denedim bedi levelladıktan sonra. 3-4 kere ard arda Chep 35 ile a4 kağıt hafif sürtecek şekilde her tarafını levelladım fakat bu sefer de ucunda birikiyor ve printi gezdiriyor yazdığı kadarını.
Bunun yanı sıra ortaya giderken değil ama ara sıra gene gacırtı şeklinde bir ses çıkarıp atlıyor bazı yerleri..
Deniyorum şimdi. Ben bu bed leveling olayından hiç tatmin olmadım bu arada. Sanki her seferinde ayarı bozuluyormuş gibi geliyor. Normal mi böyle olması? Her print öncesi bunu levellamak mı gerekiyor acaba?
SD karta format atıp farklı bir şeyi print almayı denedim bedi levelladıktan sonra. 3-4 kere art arda chep 35 ile A4 kağıt hafif sürtecek şekilde her tarafını levelladım fakat bu sefer de ucunda birikiyor ve printi gezdiriyor yazdığı kadarını.
Bunun yanı sıra ortaya giderken değil ama ara sıra gene gacırtı şeklinde bir ses çıkarıp atlıyor bazı yerleri.
Nozzle ve bed ısısını arttırarak yapışma sorununu giderdim gibi görünüyor fakat ilk sorun hala devam ediyor. Düzgün bir şekilde print ederken birden bir gacırtı çıkıyor ve biraz daha yana kayıp orada yapmaya devam ediyor. Video olarak yüklüyorum:
Belt sorunu gibi, fakat sıksam da açsam da ne ayar yaparsam yapayım hep aynı sonuç. Belti komple çıkarıp kontrol ettim, hiçbir sorun yırtık çizik vs, de yok.
Mevcut durumda önce cevap beklemek daha iyi olur.
Kendin de uğraşmak istiyorsan makineye yüklü Firmware'in güncelini ya da aynısını tekrar yükleyebilirsin. SD Card'da sadece o olsun. Yüklemez ise dosya ismini değiştirip tekrar denersin.
Yatak ayarı için Chep'in videosundaki 2 yöntemi de uygularsan bir süre sonra elin alışır ve sorun yaşamazsın yatak ayarından yana. Fakat öncesinde kalın yaylardan alman gerek, stock yaylar ayarı kısa sürede kaçırıyor.
Uğraşmadan olmuyor, ben de aynı duyguları yaşamıştım ilk gün.
Ses sorunu hemen hemen bununla aynı. Takılma sesi hala var. Move başlığında X'e hareket verince farklılık var evet, düzgün çalışıyor yağ gibi kayıyor. Dediğin gibi somunlarla oynayınca biraz daha düzelir gibi oldu, auto homing yapınca sorun cıkmıyor artık sıkıntısız geçiyor. Sevinip print denedim hemen, gene aynı takılma print almaya çalışınca devam ediyor...Bir de ses sorunu vardı, o ne oldu?
X ekseni kafasına ait tekerlerde eksantrik somunlar mevcut, onlarla oynayıp hareketini biraz daha akıcı yapınca yani tekerlerin profile baskısını azaltınca sonuç değişiyor mu? Move başlığında X'e hareket verince bir farklılık oluyor mu? Kablolar doğru yere doğru şekilde takıldı değil mi?
Onda da bir değişiklik yok diyorsan aldığın yerin haberini bekle, daha fazla kurcalama istersen.