Ender 3 V2 tüylenme ve salçaklanma sorunu

486414

Decapat
Kullanan varsa cura ayarlarını atabilir mi? Retraction ayarlarını yaptım ama kücük bir baskı olmasına rağmen bu şekilde basıyor tüyleniyor ve akıtıyor.

Ben de şu an cbc filamenti var, henüz yeni öğrenmeye başladığım için biri vermişti kullanıyorum.
Pla basıyorum, basma sıcaklığı nuzzle 200/ tabla 60 şeklinde, ilk katman yazmada 220 nuzzle 60 tabla kullanıyorum sadece tabana tam oturması açısından.
Ayarları şu şekilde atayım.

Yeni makaraya geçişlerde malzenin hangi sıcaklıkta güzel görsel oluşturduğunu belirlemek için Thingiverse vb. sitelerde temperature tower örnekleri mevcut, basma sıcaklığını o şekilde belirlemen daha iyi olur.

Elindeki PLA'nın 200 derecede iyi baskı verdiğini kabul edelim, o durumda ilk katmanda 220 ile basınca sonraki katmalarda 200 ayarlasan bile 220'den düşe düşe 200'e geleceğinden o geçiş süresince malzemeyi gerekenden fazla sıcak basmış oluyorsun, o durumda ipliklenme olması normal bir durum. Fanı da ilk katmandan sonra çalıştır, stock fansa tam devir çalışsın. Elindeki malzemeden de kaynaklı bir durum olabilir, onun için de stringing testleri var gene aynı sitelerde. Düşük sıcaklıklarda da sorun yaratıyorsa malzeme kaynaklı da olabilir.

PTFE borunun her iki ucundaki konnektörlerin boruyu iyi tutması gerek, yani baskı sırasında boru konnektör içine doğru girip çıkıyorsa o da geri çekme ayarlarını bozar.

Bir de ipliklenme var ipliklenme var, tek çakmak aleviyle hepsi gidiyorsa takılmana gerek yok bence.

Dediklerinize bakacağım, örneğin bunu sadece 200 tabla 60'da yazdırdım.
Bu şekilde ayakları yaparken böyle oluyor.
Cura'daki modelin ölçüsü:
X23mm y 8, 8mm Z 37.5mm şeklinde çok küçük diye mi oluyor acaba bilmiyorum.
Parça yüzeylerinde pek sıkıntı yok gibi de o araları öyle atması sıkıntılı sadece.
Acaba ayar mı yapmam gerekiyor.

PTFE borunun her iki ucundaki konnektörlerin boruyu iyi tutması gerek, yani baskı sırasında boru konnektör içine doğru girip çıkıyorsa o da geri çekme ayarlarını bozar.
Bunu nasıl kontrol edeceğim bilmiyorum hiç. Veyahut nasıl düzelteceğim var ise.

Son düzenleme:
İlk katmandaki fan hızını nasıl ayarlıyoruz ikinci katmanda açılmasını
ilk fan hızı %0 diyor o mu ?

Yapışma sorununu kısmen yaşıyorum genel de değil bu stringing dediğin problemı full yaşıyorum

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…