Ender 3 V2 yatay basım yapılmıyor

ccetin34

Decapat
Daha fazla  
Merhaba ben yeni 3D yazıcı kullanıcısıyım. Ender 3V2 yazıcı kullanıyorum, kullandığım filament porima pla. Her baskıyı yapabiliyorum fakat, parça parça gemi basmaya çalışıyorum şu an yatay düzlemde yazmaya başlıyor. Bazen basıyor, bazen baskı yapmıyor. Kalibrasyon ayarını doğru yapıyorum ondan eminim, çünkü birçok baskıyı düzgün biçimde elde ettim. Bunun gibi bir sorunla karşılaşan oldu mu acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de Creality CR6-SE var ve benzer sorunu bende yaşıyorum. Aynı baskıyı arka arkaya alırken bir tanesinde sorunsuz yaparken aynı gcode ile tekrar yapmak istediğimde yapışmadığı oluyor veya tıkanma oluyor.

Detaylandırır mısın yatay düzlemde basılmama işini? Görsel de iyi olur.

Tie Fighter Interceptor Kit Card by fixumdude şu projeyi basmak istiyorum bunun misal sol tarafını basıyor sağ tarafını basmıyor, bastığı kısımda ya düzgün basmıyor ya da kalibrasyon hatası gibi tablaya yapışmadan nozül etrafında toplanıyor. Farklı sıcaklıklarda farklı sonuçlar elde ettim. Sizce basım hızıyla ilgili bir sorun olmuş olabilir mi?

Verdiğin örnekte nozül tablanın birçok bölgesini kullanıyor, bazı yerlere nokta gibi baskılar atıyor, tablanın ortasına tek parça bir baskı almaktan daha fazla uğraş ister almak istediğin baskı.

Tablanı sıcak suyla yıkayıp kurula, makineye takınca haliyle tekrar tabla ayarı gerekir. Ayarı sadece kağıtla yapıyorsan emin ol iyi bir ayardan oldukça uzaksındır.

İlk katmanda zaten baskı hızın slicerda düşük ayarlıdır ama hızlı olduğunu düşünüyorsan kısmakta zarar olmaz.

Herşeyi doğru yaptığına inanıyorsan, ilk bir iki katmanda soğutucu fanı slicerdan kapat. İhtiyaç duyuyorsan tablayı da ilk katmanlarda biraz daha sıcak tutabilirsin.

Verdiğin örnekte nozül tablanın birçok bölgesini kullanıyor, bazı yerlere nokta gibi baskılar atıyor, tablanın ortasına tek parça bir baskı almaktan daha fazla uğraş ister almak istediğin baskı.

Tablanı sıcak suyla yıkayıp kurula, makineye takınca haliyle tekrar tabla ayarı gerekir. Ayarı sadece kağıtla yapıyorsan emin ol iyi bir ayardan oldukça uzaksındır.

İlk katmanda zaten baskı hızın slicerda düşük ayarlıdır ama hızlı olduğunu düşünüyorsan kısmakta zarar olmaz.

Her şeyi doğru yaptığına inanıyorsan, ilk bir iki katmanda soğutucu fanı slicerdan kapat. İhtiyaç duyuyorsan tablayı da ilk katmanlarda biraz daha sıcak tutabilirsin.

Hocam sorun göründüğü gibi ilk başta sol tarafta filamenti atıyor fakat basmak istediğim şeye gelince motor sadece yönleri doğru yapıyor. Yazım işlemi ise olmuyor. Sizin dediğiniz temizlik işlemini yapacağım ve dediğiniz gibi sadece kağıt ile ayarlama yapıyordum.

Dosya Ekleri

• 355a783c-43fc-4416-a529-f9bb5775b130.jpg
    355a783c-43fc-4416-a529-f9bb5775b130.jpg
    103,2 KB · Görüntüleme: 33
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kağıttan sonra videodaki gibi baskı testi ile ince ayar yaparsan kağıdın ne kadar yetersiz olduğunu göreceksin.

Doğru anladıysam, baskı yapması gereken bazı yerlere gidip basmıyor diyorsun. PTFE borusunun iki ucunda konnektör bölgesinde ileri geri oynama yoksa retraction ayarlarını ve nozül temizliğini gözden geçir. Kaç derecede bastığını bilmiyorum, ben 0.4mm nozülde 205 ya da 215'de basardım Porima PLAyı. Ext. mandalını da gözlemle, bazen alt kısmı çatlıyor, üstten gözükmeyebiliyor.

Son düzenleme:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kağıttan sonra videodaki gibi baskı testi ile ince ayar yaparsan kağıdın ne kadar yetersiz olduğunu göreceksin.

Doğru anladıysam, baskı yapması gereken bazı yerlere gidip basmıyor diyorsun. PTFE borusunun iki ucunda konnektör bölgesinde ileri geri oynama yoksa retraction ayarlarını ve nozül temizliğini gözden geçir. Kaç derecede bastığını bilmiyorum, ben 0.4mm nozülde 205 ya da 215'de basardım Porima PLAyı. Ext. mandalını da gözlemle, bazen alt kısmı çatlıyor, üstten gözükmeyebiliyor.

yardımlarınız için teşekkürler.

Edit: Bu arada benden bunu görenlere tavsiyem kalibrasyon ayarını yaparken, tablayı basacağınız sıcaklığa getirin, çünkü tabla da ısındıktan sonra esneme gevşeme çok hafifte olsa görülmekte. Bu tavsiyemi çok zahmetli basımlarda yapın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı