Ender 3 V2 yazıcıda baskı alınamıyor

İmran zakhaev

Centipat
Daha fazla  
Merhaba yaklaşık 1 hafta önce 3D yazıcı aldım. Porima marka filament kullanıyorum ancak asla baskı alamadım. Tabla ayarını kesinlikle doğru yaptım. Tablaya işlemiyor ve ucunda topaklanıyor filament ayrıca çok ince akıyor. Bu konu için nozzle ve teflonu temizledim kestim ancak hala aynı sorunla karşı karşıyayım. Sizce sorun nerede olabilir? Ne yapmalıyım?

Her ne kadar aksini düşünsen de tabla ayarını doğru yapamamış olabiirsin. Ucunda topaklanıyorsa ve tablan temizse nozül tabladan uzaktır.

Tablayı sabunlu su vb. bir şeyle temizlediysen o da olumsuz etkileyebilir. Öyle bir şey yaptıysan tablayı çıkarıp sadece sıcak su ile yıkayıp kurula, sonra makineye takıp bir de kolonya döküp peçete ile temizle, kolonyalı mendil vb. kullanma.

Sadece kağıt ile ayar çekiyorsan bu şekilde yapmanı öneririm:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şayet daha kalın tabla yayı almadıysan onlardan da almayı ihmal etme.

Tabla ayarını tekrar yapıp katman yüksekliğini arttırıp bir baskı almayı denediğinde de aynı sorun olursa video atarsın.

Son düzenleme:
@Siyah Martı hocama katılıyorum. Her ne kadar yaptığınızı düşünseniz de tabla ayarını doğru yapamamış olabilirsiniz, ilk yazıcımda iki haftada kavramıştım olayı.

Eğer doğru yaptığınızı düşünüyorsanız da topaklanma olduğu için nozzle tabladan uzak olduğu anlaşılıyor, Siyah Martı hocamın dediklerinin üstüne Z Off-Set ayarı ile de tabla ayarından sonra oynama yapabilirsiniz. 0,2 mm ise 0,15 - 0,10 gibi deneyerek yapışma sağlayabilirsiniz.

Birde ilk katman hızını düşük tutun 15-25 mm/sn arası deneyin ilk başlarda. Sonra kavradıkça modele göre ayarlarsınız.

Öncelikle önerilerin için teşekkür ederim videoda ki gibi gcode ile tabla ayarı yaptığımda kenarlarda problem yok fakat ortaya gelince nozzle tablaya değmeye başladı orta kısım için ayrı bir ayar kısmı varmı?

Teşekkürler deneyeceğim

Hocam şöyle bir durum var tablaya yapışma konusunda problem yok fakat ucunda topaklanıyor topağı attıktan sonra filament yapışıyor sorunsuz 1 tur sonra o topağa tekrar takılıyor ve bozuluyor. Tabla ayarını defalarca yaptım ve her konumda bir a4 boyutu olduğundan eminim.1 haftadır uğraşıyorum.en az 3 4 defa nozzle ve teflon temizliğine baktım içinde en ufak tıkanıklık yok.gerçekten bezdirdi beni

Porima iyidir.

0.4mm nozül için bazen 205, bazen de 215 derece, tabla için de 60 derece yeterli olur. Seninkiler biraz sıcak olmuş, 205/60 olarak dene.

Baskı ilk başlarken ben nozül ucunda akmış olan filamenti alıyorum, almıyorsan sen de al.

Cura mı kullanıyorsun? Ben Chep'in profilini yükledim, o şekilde kullanıyorum kullanırsam. Linkte Cura versiyonuna göre Chep'in Cura profilleri mevcut.

Son düzenleme:

Evet cura cullanıyorum fakat linki anlayamadım daha doğrusu chep ne demek bilmiyorum.sürümüme göre buradan indirdiğimde hazır baskı ayarları vs. Mi gelecek? Sıcaklık konusuna gelirsek birde öyle deneyeyim bakalım.
sürümüm 4.13.1 ama linkte goremedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…