Bahsi geçen Creality OS benim bildiğim kadarıyla özelleştirilmiş Klipper. Klipper ile Marlin farklı, yeni çıkan hızlı makineler Klipperlı benim baktığım kadarıyla. Input shaping, pressure advance vb. hızlı makinelerde istenen ayarları destekliyor, Marlin biraz daha geriden takip ediyor.
N4'de de saf Klipper yok, saf halini yükleyince durum değişmediyse ekranı çalışmıyor printerın, işi bilenler uğraşıyordu, ben çok takip etmedim mevcut hali benim için yeterli olduğu için.
N4 fiyatını 8500'a geri çekti bazı satıcılar, KE biraz daha Pro'ya yakın olsa da neredeyse aynı makine benim gözümde, o fiyata ben almazdım, daha geçen hafta K1 17200'e satıldı.
N4 Pro'yu da 10500 ve üstünden satmaya çalışıyorlar, o da o fiyata alınmaz. N4 Plus'ı 14000'den açıp 11500'den sattı bir satıcı geçen hafta. Max'ı 16500 civarına sattı aynı firma, forumda alan var. Özel bir durum olabilir ama o firma da kar ediyor bunlar da.
Uğraşmak istemiyorsan ve hız çok da önemli değil diyorsan SE fiyatı bence gayet makul, ürüne de kimsenin kötü dediğini duymadım. Gene de Neptune 4 fiyatı bence mevcut kurda hala çok iyi, bu da son aklını çelme girişimim.