Ender 3 V3 KE, PETG filament ile baskı ayarları nasıl olmalı?

Fevzihan solmaz

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, yakın zamanda Ender 3 V3 KE satın aldım. Kutudan çıktığı gibi pla filament ile çok güzel baskılar alıyorum. (~210°c, 300mm/sn) fakat PETG filament ile baskı alırken sıkıntı yaşıyorum, bazen tablaya yapışan ilk katmanda baloncuk oluşması bazen filamentin doldurması gereken noktaları atlaması gibi. Bu yazıcıda en doğru PETG basım ayarı nedir? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kapalı kasa olmadığı için baskı almak zor olabilir PETG ile. Bir de yüksek sıçaklık istiyor.

Abs filament kapalı kasa istiyor diye biliyorum ama aynısı PETG için de mi geçerli?

Kapalı kasa, baskı ortamını daha sabit ve sıcak tutarak büzülme ve çatlama riskini azaltır. Büyük veya hassas parça basacaksan kapalı kasa, yok basmayacaksan hava akışı ve soğutmayı çok iyi kontrol etmelisin.

Kullandığınız filamentin tavsiye edilen sıcaklık değerlerini veya 5-10°C fazlasını kullanın bence. Ben Ender 3 v3 se ile Elas marka Petg filamenti 230°C nozzle, 70°C tabla sıcaklığında rahatlıkla basabiliyorum. Hız değerleri ise Cura'da Petg filamentinin varsayılan hızı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…