Ender 3 V3 SE filament yapışmıyor

Yer
Hatay/Antakya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4060 LAPTOP GPU i7-13650HX CPU 16GB 4800MHZ DDR5 RAM 512GB NVMe M.2 SSD
Selamlar ender 3 V3 SE ile ilgili açtığım kaçıncı konu bilmiyorum ama gene yapışmama sorunum var, fotoda attığım gibi düz bir şekilde filament fena değil yapışıyor ama başlık hareket etmeye başlayınca yapışmıyor. Porisafe sprey aldım gene çözülmedi, radye tavla yapıştırma tarzı kullanınca bazen sıkıntısız baskı alabiliyorum ancak o şekilde de bazen hata yapıyor. Filament te porima elas denedim. Porimanın silk PLA'sı normal PLA'sı PLA premiumu ve TPU 95'a filamentlerini ve elas 3D PETG denedim hepsinde aynı şekilde sorun çıktı yazıcının otomatik kalibrasyonu olduğu için ne denesem artık bilemiyorum.
@Siyah Martı @Salih Gürbüz

Dosya Ekleri

• IMG_20250323_143022.jpg
    166,8 KB · Görüntüleme: 42
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam tabla kalibrasyonunda 16 bölgenin çoğu yeşil olmalı. Bunun dışında Porisafe'i bende kullandım ama çok iyi verim alamadım. Onun yerine Pritt kullanıyorum ince bi tabaka sürünce çok daha iyi yapıştırıyor sonrasında da kalıntıları temizlemek için sabun ve sıcak su ile temizliyorum. Son olarak ben bu sorunu Petg filamentte çok sık yaşamıştım. Ucuz markaların PETG'lerinde bi kaç hafta filament dışarı da bekleyince galiba nem kapmasında dolayı yapışması aşırı zorlaşıyordu. Bu yüzden ya üst düzey kalite de bir markanın PETG'sini alın mümkün değilse açınca hemen kullanın ya da nemden koruyun.

Hocam tablanın yeşil olmayan yerlerini nasıl düzeltiyoruz. Porisafe yerine bende pritt geçerim bitince hocam daha önce hiç yapıştırıcı kullanmadım

Gene baskı almaya çalıştım fena değildi gidiyordu ama en son köşelerinden bıraktı. Hayır radye de kullanamıyorum baskı büyük. Kafayı yemek üzereyim cidden.

Dosya Ekleri

• IMG_20250323_174904.jpg
    207,6 KB · Görüntüleme: 44
Nozül tabladan fazla yukarıda kalmış, ilk katmanın oldukça kötü. Z-offseti ayarlaman gerek. Video sonlarında noktasal ayar ile ilgili kısım da var ama Z-offsetten gidersen de belki çözersin. İlk katmanı yavaş, daha yüksek bir katman yüksekliği ve belki biraz daha geniş katman genişliği ile basman da iyi olur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Silk filamentlerin ayarı daha farklı, test yapacaksan onlarla yapma.

Hocam

Z-offsetti nasıl ayarlayacağım?

Ufak bir ayar çaktım sizce nasıl şu an ilk katman hocam?

Dosya Ekleri

• IMG_20250323_184909.jpg
    168,8 KB · Görüntüleme: 40
Son düzenleme:
Hocam.

Z-offsetti nasıl ayarlayacağım?

Ufak bir ayar çaktım sizce nasıl şu an ilk katman hocam?

Bu fotoğrafta ilk katmanda bazı düzensizlikler gözüküyor.

Z offset ayarı, ilk katman hızı, tabla temizliği, filament akış ayarı (Flow rate), ve ısı ayarları bunlara bak.

Bambu Lab iyidir de, her yazıcıda var bu sorunlar. Benim bambu da benzeri oluyor, hatta büyük bir ürün yaparken bazı yerlerde diken diken olabiliyor. Yazıcıyı bilmek ve bakımını yapabilmek önemli. Ama Creality başlı başına sorunlu.

Hocam aslında deneyimim var okulda ultimaker 2+ ve k1C var ikisini de bayağı kullandım. Ultimaker zaten çok şey kattı bendeki V3 SEden nasibimi aldım zaten. Artık bir Bambu Lab geçeyim diyorum sizce de cihaz iyiyse A1 alacağım ve site güvenilir mi bilginiz var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…