Ender 3 V3 SE otomatik devam özelliği var mı?

Ottmn

Hectopat
Merhaba, az önce baskının yarısına gelmişken elektrik kesildi. 30 dakika sonra geldiğinde otomatik olarak devam etmesini beklerken devam etmedi. Bunun bir ayarı mı var acaba? Cihazı alalı henüz 1 hafta olmadı bayağı acemiyim. Kurcalaya kurcalaya öğrenmeye çalışıyorum ancak bunun ayarını bulamadım.

Bende de elektrik gitmişti devam etme seçeneği geldi ekrana devam etmek istiyor musun diye sordu. Fakat malum Türkiye'deki operatörler kafasına göre iş yaptığı için dakikada 2 ya da 3 kere aniden kesintiler yaşayabiliyoruz. Bu durumda makine 1. kesintide devam edeyim mi diye soruyor 2.kesintide işlemi unutuyor. Tahminimce böyle bir şey yaşamış olabilirsin.

İncelemesini yapan arkadaş bu özelliğin olduğunu söylemiş. Cihazda bu özellik var ancak bende ekranda uyarı da çıkmıyor.
@@Siyah Martı Bu cihaz henüz Cura ve Prusaslicer'de ekli değil ve ben gcode eklemeden kullanıyorum (Nasıl eklendiğini ve ne işe yaradığını da bilmiyorum ) dediğiniz gibi onunla alakalı olabilir mi acaba?
@@Tixialtan siz hangi dilimleme programını kullanıyorsunuz?

Denedim hocam ancak herhangi bir uyarı vermiyor direkt ana ekran çıkıyor.

İlk katmanın kusursuz olması için ayarlarım nasıl olmalı bilgilendirir misiniz? Örnek olarak şu attığım fotoğrafta ilk katman çok sıkıntılı. Microzey pla 16.11.2023 üretimi taze filament.

Tabla sıcaklığı: 50-60 ikisi de denendi
Nozzle sıcaklığı 195-200-205-210 denendi
Fan kapalı denendi. Fan açınca daha kötü oluyor.
Bu fotoğrafta ilk katmanın yarısına kadar iyi gitti sonrasında belli bir kısımda ayrılmalar oldu.Bahsettiğim kısım 2.katmanın kapattığı fotoda görünen taraf
Creality print ayarlarım nasıl olmalı sizce?

Aynı ayarlarda dün gayet iyi ilk katman alırken bugün tablayı kolonyayla hafif ıslatılmış bir bezle sildim sonrasında daha kötü oldu anlam veremedim.

Yeniden başlatma özelliği menüde göremedim cihazda sorun yoktur umarım.

Son olarak tabla tesviyesi yapınca çıkan sonu bu. Elle düzeltme de yok bu değerler normal mi?

Dosya Ekleri

• 5c80c257-156b-4f97-a657-10dd0a02440.jpeg.jpg
    92 KB · Görüntüleme: 56
  • Ekran görüntüsü 2023-11-24 152854.png
    84 KB · Görüntüleme: 40
  • asdasdasd.png
    65,2 KB · Görüntüleme: 51
  • f313ba7f-1caa-44a5-9d9e-c1ac08414df0.jpg
    114 KB · Görüntüleme: 46
Makinede sorun yoktur, diğer SE kullanıcıları baskı sırasında menüyü kurcalayıp yardımcı olur belki. Ya da sen biraz daha bakabilirsin.

Tabla ayarı birkaç aşamadan oluşuyor. Ayardan sonra baskı testi ile ayarı daha da iyileştirebilir ve düzeltmeler yapabilirsin. Kanallarındaki makineye özel videolara bakmakta fayda var:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Makinenin kullandığın filamenti hangi sıcaklıklarda iyi bastığını saptamak için sıcaklık/ısı kulesini basmak doğrusu, ben gene de eski Ender 3 V2 yazıcımda Microzey'i 205 ve 215 derecelerde en iyi şekilde basabildiğimi belirteyim.

Başka marka PLA filamentlerde de daha alt sıcaklıklara inmedim. Tabla sıcaklığını PLA için 60 olarak kullandım, yeni makinemde 65'de kullanıyorum. İlk katmanda bu sıcaklıkları da 5-10 derece yüksek olacak şekilde kullanabilirsin.
Tablayı sıcak su ve kremsiz bulaşık deterjanı yıkayıp yüzeyine baskı yüzeyine değmeden tercihen kağıt havlu veya temiz bir bez ile kurulayıp tekrar denemeni öneririm.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…