Ender 3V2 PrusaSlicer'da tablaya yapışıyor

grafikriniz

Femtopat
Daha fazla  
Herkese selam. Hobi amaçlı 2021 yılından beri 3D yazıcı kullanıyorum, (ender 3V2) herhangi bir yükseltme yapmadım kutusundan nasıl çıkardıysam öyle kullanıyorum.
1-ilk etapta curada da sıkıntılar yaşıyordum tablada yapışma ile ilgili, bu sorunu (

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

) Erbil beyin videosunu izleyerek çözdüm.

2-bu videoyu prusa içinde bire bir uyguladım ama daha yazmaya başlarken filament tablayı tutmamaya başlıyor. Bu sorunu çok uğraşmama rağmen bir türlü çözemedim, curada efsane çıktılar alabilirken tablada en ufak sorun yaşamadan, kenar eteksiz direk ürünü basabilirken, Prusa'da etek bile bazen tutmuyor tablayı.

3-prusa da Cura'dan çok daha fazla özellikler olduğu için yazı yazma ortadan kesme vs. Dilimlemeden çok 3D tasarım yazılımı gibi çalıştığı için onu kallanmak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese selam. Hobi amaçlı 2021 yılından beri 3D yazıcı kullanıyorum, (ender 3V2) herhangi bir yükseltme yapmadım kutusundan nasıl çıkardıysam öyle kullanıyorum.
1-ilk etapta curada da sıkıntılar yaşıyordum tablada yapışma ile ilgili, bu sorunu (

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

) Erbil beyin videosunu izleyerek çözdüm.

2-bu videoyu prusa içinde bire bir uyguladım ama daha yazmaya başlarken filament tablayı tutmamaya başlıyor. Bu sorunu çok uğraşmama rağmen bir türlü çözemedim, curada efsane çıktılar alabilirken tablada en ufak sorun yaşamadan, kenar eteksiz direk ürünü basabilirken, Prusa'da etek bile bazen tutmuyor tablayı.

3-prusa da Cura'dan çok daha fazla özellikler olduğu için yazı yazma ortadan kesme vs. Dilimlemeden çok 3D tasarım yazılımı gibi çalıştığı için onu kallanmak istiyorum.

En basit cozum, stick yapistirici alip tablaya surmek. Bir de tabla seviyesinide cok uzak veya cok yakin yapmayin.

En basit cozum, stick yapistirici alip tablaya surmek. Bir de tabla seviyesinide cok uzak veya cok yakin yapmayin.
CURA'da hiç mavi bant, sprey, prit gibi şeyler kullanmadığım için sorunun yazılımsal olduğunu düşünüyorum prusa'da illaki bazı ayarlar var ve ben bunu yapamıyorum, belki bazı arkadaşlarımız benim yaşadığım gibi yazılım değiştirince tabla da yapışma sorunu yaşamışlardır. Bu yüzden yapıştırıcı sprey bant vs kullanmadan bu sorunu çözmek istiyorum. Öneriniz için teşekkür ederim.

Tabla için en azından sert yay alınması iyi olurdu, tabla ayarı bozulma sıklığı düşer.

Prusaslicer içinde E3 V2 için zaten hazır profil mevcut, ellenmeden direkt o hali bile kullanılabilir.

Tabla ayarı iyi ve tabla temiz ise yapışmada sorun olmaz. Tabla ayarı iyi ise tablanın sıcak su ve kremsiz bulaşık deterjanı ile yıkanıp kağıt havlu ile kurulanması sorunu ortadan kaldırabilir. Baskı yüzeyi hiç ellenmemeli.

Tabla ayarı 2 aşamalı, kağıt ayarından sonra baskı testi ile ince işçilik yapılarak iyi seviyeye gelir.

pardon hocam yaptığım güncellemeden biri sarı sert yaydı.
Prusa nın içerisindeki ayarları kullandım ama yapışmadı maalesef, özellikle küçük şeyler hiç yapışmıyor ebat biraz büyüyünce çok sorun olmuyor.
Temizlemeyi her baskıdan sonra kolonya ve mikrofiber bez ile silerim, her baskıdan öncede mutlaka kağıt ile ince tabla ayarı yapıyorum. Bu yazılımsal bir sorun onu aşamıyorum

Benim V2 ile Prusaslicer kullandım, herhangi bir sorunu yoktu, stock ayarlarla oynarken birşeyleri yanlış değiştirmiş olabilirsin, profili kaldırıp tekrar deneyebilirsin.

Arada bir belirttiğim şekilde musluk altında yıkamak da gerekiyor. Bir de o şekilde dene, olmaz ise ilk katman ayarları ve modelin linki varsa onu da paylaşırsın.

Benim V2 ile Prusaslicer kullandım, herhangi bir sorunu yoktu, stock ayarlarla oynarken birşeyleri yanlış değiştirmiş olabilirsin, profili kaldırıp tekrar deneyebilirsin.

Arada bir belirttiğim şekilde musluk altında yıkamak da gerekiyor. Bir de o şekilde dene, olmaz ise ilk katman ayarları ve modelin linki varsa onu da paylaşırsın.
Deneyeyim hocam tamamdır

Slicer değiştirince yapışmama sorunu katman yüksekliği, ilk katman yüksekliği, tek duvarın genişliği ile alakalı olabilir. 0.4mm nozzle kullanıp ayarları düzgün yapıp tablayı kolonya ile sildiğinizde bile düzelmediyse ilk katman kalınlığı 0.25mm, ilk katman tek duvarın genişliği 0.45mm, ilk katman flowu %102 deneyebilirsiniz. Ayrıca ilk katmanınızda delik tarzı şeyler ve travel fazla varsa uç sıcaklığını 5 derece düşürüp tabla sıcaklığını 5 derece arttırabilirsiniz.

Slicer değiştirince yapışmama sorunu katman yüksekliği, ilk katman yüksekliği, tek duvarın genişliği ile alakalı olabilir. 0.4mm nozzle kullanıp ayarları düzgün yapıp tablayı kolonya ile sildiğinizde bile düzelmediyse ilk katman kalınlığı 0.25mm, ilk katman tek duvarın genişliği 0.45mm, ilk katman flowu %102 deneyebilirsiniz. Ayrıca ilk katmanınızda delik tarzı şeyler ve travel fazla varsa uç sıcaklığını 5 derece düşürüp tabla sıcaklığını 5 derece arttırabilirsiniz.
aynen katılıyorum hocam, curada sanki tablaya daha yakın baskı alıyordu, aynı değerleri vermeme rağmen prusada nozzle tabladan daha uzak kalıyor ve yapışmıyor gibiydi, ben biraz daha arttırayım curaya verdiğim değerleri prusada, bir de öyle deneyeyim, yazıcımın poweri bozuldu onu tamir ettik dün daha deneyemedim diğer hocamında dediklerini

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı