Ender-5 S1 boyut uyuşmazlığı oluyor

627848

Decapat
Arkadaşlar bu yazıcıyı aldım her şey güzel hiçbir sıkıntısı yok fakat, internetten indirdiğim stl dosyalarını bastığım zaman parçaları birbirine uymuyor çoklu parça olanlar, bazen de göründüğünden daha küçük çıkıyor. Bir de Cura'dan 160mm hıza ayarladığım halde kendi kendine 100'e çekiyor.

Baskı ile ilgili birçok kriter (kullandığın filament, markası, rengi, baskı ayarları(sıcaklık, soğutma, katman yüksekliği, hız, modelin tabla pozisyonlaması vs.) ) boyutları etkiler.

Sürekli aynı parçayı basacaksan ona göre ayarlarla oynayıp istediğin seviyeye getirebilirsin ama aynı ayar başka bir modelde muhtemelen işe yaramayacaktır.

Son sorundaki 100 yüzdedir yani hızın slicerda 160 ise 160'ın %100'ü 160'a eşit.

Baskı ile ilgili birçok kriter (kullandığın filament, markası, rengi, baskı ayarları(sıcaklık, soğutma, katman yüksekliği, hız, modelin tabla pozisyonlaması vs.) ) boyutları etkiler.

Sürekli aynı parçayı basacaksan ona göre ayarlarla oynayıp istediğin seviyeye getirebilirsin ama aynı ayar başka bir modelde muhtemelen işe yaramayacaktır.

Son sorundaki 100 yüzdedir yani hızın slicerda 160 ise 160'ın %100'ü 160'a eşit.
Porima pla filament kullanıyorum hocam hiç ayarları değiştirmiyorum, curada daha büyük gösteriyor basınca daha küçük oluyor. Bir de hocam yazıcım iyimi?

İç bükey kısımlar (delik, yarım daire, pencere, gövdedeki kol için ayrılan boşluk vb.) boyutsal olarak diğer bölgelere göre daha küçük çıkmaya müsait olur, slicerdan boyutsal sapmaların olduğu bölgeler için yüzdesel boyutsal değişim yapabilirsin. İşlevsel değil de görsel parçalar ise ısı tabancası ya da saç kurutma makinesi ile birleşecek parçalardan dar olanı ya da uygun gördüğünü biraz ısıtıp diğerini bastırarak da zorlayabilirsin, ben genelde öyle yaparım. İç dolgu yoksa parçayı bastırırken deforme etme riski artar haliyle.

Makineni tanımıyorum, kağıt üzerinde güzel duruyor, hızı 2024 için biraz geride kalmış sadece.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı