Ender 5 S1 Filament sorunu

denizcitekne

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar cihaz henüz bugün geldi. Tüm videoları izledim, kurulumu güzelce yaptım. Tabla ayarlamalarını falan da yaptım. Nozzle sıcaklığını da 230 dereceye getirip filamenti taktım ama bir türlü filament erimedi. Takarken belli bir noktaya kadar giriyor sonra duruyor. Kısacası nozzle hizasına kadar girmiyor. Delirtti beni. Çok basit bir noktayı mı atlıyorum acaba diye size danışmak istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar cihaz henüz bugün geldi. Tüm videoları izledim, kurulumu güzelce yaptım. Tabla ayarlamalarını falan da yaptım. Nozzle sıcaklığını da 230 dereceye getirip filamenti taktım ama bir türlü filament erimedi. Takarken belli bir noktaya kadar giriyor sonra duruyor. Kısacası nozzle hizasına kadar girmiyor. Delirtti beni. Çok basit bir noktayı mı atlıyorum acaba diye size danışmak istedim.

Aşağıdaki sorunlardan biri olabilir. Sırayla kontrol eder misin?
1.Nozzle'ın ısındığından emin ol.
2.Filamenti extruder içerisindeki kanala yerleştirdiğinden emin ol. Bir arkadaşım nasıl yaptıysa kanal yerine filamenti dışarıya ittirmişti.
3.Yukarıdaki adımlarda sorun yoksa E-Step ekseni step motorunun filamenti ittiğine emin ol. Baskıya başladığında filament aşağı doğru gidiyor mu?
4.Filament gitmiyorsa filament ittirme mekanizmasında sorun vardır. Gevşeklik ayarını yap.
5.Filament giderken zorlanıyorsa ya da takır takır ses çıkarıyorsa nozzle tıkalı olabilir. Nozzle tıkanıklığını kontrol et.
6.Kullandığın filament kalitesizse her yeri 1,75mm değildir. Bir kere başıma gelmişti. Ucuz bir filament deneyeyim dedim. Her 5-10 metrede bir 2mm kalınlıklar vardı. O günden beri filament alırken aşırı özen göstermeye başladım. Tüm keyfimin içine etmişti.

Ayrıca PLA için 230 derece çok fazla. Filamenti yakarsın. Filamentine göre önerilen ısıyı kullan. Ben çoğu zaman 195 ile 205 derecede baskı alıyorum.

Kafadaki mandalı kullanarak itiyorsun değil mi? Ucunu 45 derece kesip dene. PLA ise 230 fazla gelir.

tabii mandalı kullanıyorum, ucunu 45 derece kestim. ama zaman nozzle seviyesine inmiyor pla. nozzle a kadar ulaşmıyor yani

Aşağıdaki sorunlardan biri olabilir. Sırayla kontrol eder misin?
1.Nozzle'ın ısındığından emin ol.
2.Filamenti extruder içerisindeki kanala yerleştirdiğinden emin ol. Bir arkadaşım nasıl yaptıysa kanal yerine filamenti dışarıya ittirmişti.
3.Yukarıdaki adımlarda sorun yoksa E-Step ekseni step motorunun filamenti ittiğine emin ol. Baskıya başladığında filament aşağı doğru gidiyor mu?
4.Filament gitmiyorsa filament ittirme mekanizmasında sorun vardır. Gevşeklik ayarını yap.
5.Filament giderken zorlanıyorsa ya da takır takır ses çıkarıyorsa nozzle tıkalı olabilir. Nozzle tıkanıklığını kontrol et.
6.Kullandığın filament kalitesizse her yeri 1,75mm değildir. Bir kere başıma gelmişti. Ucuz bir filament deneyeyim dedim. Her 5-10 metrede bir 2mm kalınlıklar vardı. O günden beri filament alırken aşırı özen göstermeye başladım. Tüm keyfimin içine etmişti.

Ayrıca PLA için 230 derece çok fazla. Filamenti yakarsın. Filamentine göre önerilen ısıyı kullan. Ben çoğu zaman 195 ile 205 derecede baskı alıyorum.
1.nozzle ısınıyor kontrol ettim
2. dişli mekanizması belli bir noktaya kadar içeri alıyor filamenti, sonra duruyor
3. baskıya başlamak gibi bir şey olmadı maalesef. filamet nozzle hizasının çok üstünde kalıyor
4. o ayarı da denedim o da olmadı
5. nozzle tıkalı değil, yedek nozzleı taktım onda da aynı sorun devam etti
6. filament cihazla beraber gelen pla

ne yapacağımı şaşırdım. teknik servise yazdım bir video gönderdi onu yapmaya çalışacam bakalım

Edit: Sorunu buldum. Teknik servisin gönderdiği videoyla aynı yöntemi uyguladım. Nozzle üst tarafındaki beyaz sabit tüpün içinde bir parça alakasız plastik parça vardı. çıkarınca şu an ilk baskımı almaya başladım cihazla. sonucu görsel olarak paylaşırım. fikirlerini esirgemeyen dostlara bir kez daha teşekkürler.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı