Endüstri Mühendisliği 3. sınıfa hiç gidilmediğinde üniversite ne zaman bitirilebilir?

bluetch

Zeptopat
Daha fazla  
Selamlar iyi forumlar.
Ben Endüstri Mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim fakat bir takım sorunlar var hemen anlatayım.
Ben 2022 yılında Endüsti Mühendisliği bölümünü kazandım ve okula başladım. sonrasında daha ilk sınavlara yakın bir tarihte babamın çok ciddi sağlık sorunları oluştu ve sürekli hastane ev döngüsü haline girdik ailecek. Ankara'da yaşıyorum ve Kırıkkale'de okumaya gitmem mümkün değildi. Sonra ne kadar istemeyerek de olsa okula ara vermek durumunda kaldım sınavları da zaten kaçırmıştım. Tekrar başlamaya karar verdiğimde ise babamın durum daha ciddileşmiş hem fiziksel hem de mental açıdan okula başlamaya hiç uygun değildim. 2023 Mayıs ayında ise babam vefat etti ve maddi durumlardan kaynaklı olarak okula gitmem imkansızlaşmıştı.

Biraz zaman geçti belki geç kaldım belki hâlâ kalmadım bilmiyorum ama gelecek dönem itibariyle okula tekrar başlamayı düşünüyorum. DGS ile geçiş yaptığım için bir kaç dersten zaten muaftım fakat kalan derslerin sınavlarına hatta derslerine bile katılamadığım için çok alttan dersim var ve bu süreçte okulumu dondurmadım. 3. sınıf gözüküyorum ama Muaf olduğum dersler harici hepsini alttan almam gerekecek. Bu sene harcı da yatırmadığım için öğrenciliğim de pasif duruma düştü.

Sizlere danışmak istediğim konu şu. Ben tekrar okula başlasam 3. sınıftan başlıyorum ve tüm bu süreci yönetmem her ne kadar çalışmam gerekirse gereksin çalışırım çabalarım fakat önüme başka bir engel çıkar mı? Okulu dondurmayıp aynı zamanda da gitmemem ve 3. sınıftan başlayıp ilk sınıftan itibaren neredeyse 5 6 ders harici tüm dersleri alttan alacak olmam ile birlikte benim okul hayatım her şeyin kusursuz gittiği ve sınavlarda hiçbir problem yaşamadığım senaryoda kaç yılda bitirebilirim? Herhangi bir sorun ile karşılaşır mıyım?

Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.

Okulun ne zaman bitirebileceğini hesaplamak için derslerin AKTS değerlerini dikkate alarak plan yapmalısınız. Diğer bir mesele ise lisans bölümlerinde 7 yıl azami öğrenim sınırı var. Bunu da öğrenci işleriyle konuşup ne kadar sürenizin kaldığını öğrenmelisiniz.

Önceden üniversiteleri belli sürede bitirme zorunluluğu yoktu, sonradan getirildi ve 4 yıllık lisans bölümünü 7 yıl içerisinde bitirmeniz gerekiyor. 8. senesinde kaydınız siliniyor. Hazırlık eğitimi almışsanız da hazırlık eğitimi, azami öğrenim süresinden sayılmıyor. Buradan yola çıkarak hesap edebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…