Endüstri Mühendisliği nasıldır?

1xSpace

Hectopat
Meslek tercihi yaparken çok araştırma yaptım. Endüstri mühendisliği, mühendislik disiplinleri arasında en tartışmalı olanlardan biri. İstihdam oranı nasıl? Yıldız Teknik Üniversitesi gibi bir yerde İngilizce okumak mantıklı mı, yoksa daha teknik bir mühendislik mi tercih edilmeli?

Meslek tercihi yaparken çok araştırma yaptım. Endüstri mühendisliği, mühendislik disiplinleri arasında en tartışmalı olanlardan biri. İstihdam oranı nasıl? Yıldız Teknik Üniversitesi gibi bir yerde İngilizce okumak mantıklı mı, yoksa daha teknik bir mühendislik mi tercih edilmeli?

Teknik üniversiteler daha çok teknik işler ile uğraşır yoğun bir şekilde. Endüstri biraz diğer mühendislere göre daha kolay derler ama zorluğu da vardır açıkçası.

Sağlam üniversitede güzel bölüm iş olanakları da birçok bölümün karması olduğu için geniş mühendislikte en dalga geçilen bölüm aynı zamanda kendisi.
Yıldız Teknik Üniversitesinde okunursa iş olanakları sizce ne olur? Gelecekte AI teknolojisinin gelişmesi ile sektörde bir olumsuzluk yaşanır mı sizce?

Yıldız Teknik Üniversitesinde okunursa iş olanakları sizce ne olur? Gelecekte AI teknolojisinin gelişmesi ile sektörde bir olumsuzluk yaşanır mı sizce?

Yıldız en azından Hacettepe'den kat be kat daha iyidir. Hacettepe'nin pek de bir espirisi yokken 13K ile kapatmış.

Geçen sene bende çok araştırmış idim Endüstriyi, denilen şu ki; iyi ünideki iyi hocaların referans ve çevresinin etkisi ile iş bulma potansiyeli çok önem arz ediyormuş. Mesela Bilkent, ODTÜ gibi yerlerden endüstri mühendisi olarak çıktığında hem elinde zengin yelpazede ilk 1-3, 5Klık başarılı öğrenci(mezun) arkadaş portföyü hem de hocaların kalitesi yüksek çevresinden faydalanma etkisi.

Mesela 25-30k sıralama ile Gazi endüstri kazandın diyelim burada o arkadaş etkisini ve hocaların referans olayını bulman zor gibi duruyor. O sebepten biz gazi endüstriyi tercih etmeyip mezuna kalmayı seçtik.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı