Oyun bayağı eski. Steam'dan satın aldım ve yükledim. EXE'ye tıklıyorum ama oyun açılmıyor. Hata da vermiyor. Nasıl çözerim bunu?
Yok hocam tam açılıyor gibi oluyor sonra kapanıyor bir anda. Görev yöneticisinde de gözükmüyor.Oyun Görev Yöneticisi üzerinde çalışır halde görünüyor mu yoksa durup tekrar "oyna" yazısına geri mi dönüyor?
Aynen öyle hocam.Yani dediğim gibi tekrar "oyna" yazısına dönüyor. Doğru mu?
Rapor oluşturun size zahmet. Belki sorunun kaynağını Process Monitor ile tespit edebiliriz.
Ya siz mükemmel bir detaysınız hocam. Directx9 yaptım ve açıldı şuan çok saolun. Fakat bu oyunu saatlerce uğraşıp açamayınca metro 2033 indirmiştim bir yandan. Kadere bakın ki bu oyunda da farklı bir sorun var. Bunu da çözebilirseniz yemin ediyorum duacınız olacam. Sorunum şu , oyunu açtığım zaman ekran çözünürlüğü 1440x900 olarak ayarlanabiliyor en fazla. Fakat benim monitör 4k. Yani 3840x2160 yapamıyorum. Birkaç yöntem denedim internetten fakat işe yaramadı. Rica ediyorum şu sorunu da çözebilir misiniz ?Raporda direkt olarak bir sorun göremedim. İlk olarak oyun dosyalarını doğrulayıp tekrar deneyin bakalım.
![]()
Steam Destek :: Oyun Dosyalarının Bütünlüğünün Doğrulanması
help.steampowered.com
Eğer bu çözüm işe yaramayacak olursa alttaki çözümü uygularsınız.
Steam\steamapps\common\Enemy Front klasörüne gidin. Buradan system.cfg dosyasını bulun, sağ tıklayın ve Not Defteri ile açın. Açtıktan sonra r_Driver=DX11 değerini r_Driver=DX9 olarak değiştirin ve kaydedin. Tekrar deneyin.
Yine olmazsa;
Steam\steamapps\common\Enemy Front\Game2\_FastLoad dosyasını silin.
Steam\steamapps\common\Enemy Front\system.cfg dosyasına girin ve yine Not Defteri ile açın. Buradan r_Fullscreen değerini r_Fullscreen=0 olarak ayarlayın ve kaydedin.
En sonra olarak ise Steam\steamapps\common\Enemy Front\Bin32\EnemyFront.exe'ye sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır deyin.
İlk olarak bunları denersiniz yine olmazsa başka çözümlere bakarız.

Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.