Enerji kalkanı oluşturulabilir mi?

selimtti

Decipat
Yer
Beyazsaray
Evet arkadaşlar ileri teknoloji olarak bir dizi izlerken aklıma geldi. Belirli bir kinetik'e(hıza) sahip (ateşlenen mermi olarak düşünün) cisimlere karşı kalkan, fakat daha az hıza sahip olan cismi içine alabilen bir kalkan yapılabilir mi? Yani ateşlenen mermiyi içine almaz ama biri onu bıçaklamaya çalışırsa bıçaklayabilir. Böyle bir şey olabilir mi? Uzaktan ne kadar mermi ateşleseler de bir şey olmayacak ama yakından etkisiz hale gelebilecek. Mümkün müdür sizce? Merak ettim.

Mermi gibi metal içerikli mühimmatlara karşı manyetik bir kalkan yapmak şu anda bile mümkün ama taşınabilir olmaz. Taşınabilir yapılsa da o kadar yoğun manyetizmaya sahip bir şeyi üstünde barındırmak ya da yakınında tutmak sağlıklı değil.

Bahsettiğin tür enerji kalkanı en azından şu anda mümkün değil, 100 yıl sonra ne olacağını ya da nasıl yapılabileceğini bilemeyiz.

Mermi gibi metal içerikli mühimmatlara karşı manyetik bir kalkan yapmak şu anda bile mümkün ama taşınabilir olmaz. Taşınabilir yapılsa da o kadar yoğun manyetizmaya sahip bir şeyi üstünde barındırmak ya da yakınında tutmak sağlıklı değil.

Bahsettiğin tür enerji kalkanı en azından şu anda mümkün değil, 100 yıl sonra ne olacağını ya da nasıl yapılabileceğini bilemeyiz.
Hocam belki duymuşsunuzdur, nükleer füzyon ile verilen enerjiden daha çok enerji açığa çıkarılabildi. Bu sayede gereken enerjiyi teknoloji geliştikçe bir bataryanın içerisinde üretebilmey başarırsak kalkanı hafif tutup aynı zamanda taşınabilir hale getirebiliriz belki.

Ayrıca izlediğim bir videoda insanouğlunun DNA'sını değiştirerek oluşabilecek sorunları ortadan kaldırılabileceğini duymuştum. Konuyu genel hatlarıyla düşünüp açtım. Fakat böyle olacaksa ileride savaşlarda mertlik bozulur yerini yeni teknolojiler alır.

Ayrıca izlediğim bir videoda insanouğlunun DNA'sını değiştirerek oluşabilecek sorunları ortadan kaldırılabileceğini duymuştum.
Manyetizmada asıl sorun dolaşım sistemindeki metal içeriği. Manyetik kalkan damarlardaki kanın akışkanlığını etkileyecek kadar yüksek manyetizmaya neden olur mermi gibi kütleli hızlı partikülleri engellemek için.

Hocam belki duymuşsunuzdur, nükleer füzyon ile verilen enerjiden daha çok enerji açığa çıkarılabildi.
Aslında bu tam olarak doğru değil. Reaktör içindeki lazeri çalıştırmak için üretilenden onlarca kat fazla enerji tüketildi. Reaktör kendi füzyonunu sağladıktan sonraki üretim o anlık tüketimden fazlaydı ama öncesinde tepkimeyi başlatmak için hâlâ çok fazla enerji tüketilmesi gerekiyor. Füzyon reaktörlerinin işe yarayan prototipleri için bile onlarca yıl var daha, bir de bunu taşınabilir boyuta getirmek için (getirilebilirse) çok daha fazlasına ihtiyaç olacak.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı