Enermax kule tipi soğutucu nasıl takılır?

Yorau

Hectopat
Daha fazla  
Enermax kule tipi soğutucu aldım fakat pek bilgim olmadığı için takamadım. Nasıl takabileceğim konusunda yardım edebilir misiniz?

WhatsApp Image 2025-05-24 at 13.59.50.jpeg

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-05-24 at 13.59.54.jpeg
    WhatsApp Image 2025-05-24 at 13.59.54.jpeg
    277,8 KB · Görüntüleme: 33
Bu işlemci soğutucusunun aynısını 2 gün önce taktım. Benim anakartım am4 ve senin anakartından daha küçük o yüzden benim kullandığımdan farklı parçalarla takman gerekebilir. Ama yapcağın şey çok zor değil ilk önce işlemci soğutucunun metal borularının bittiği yerde bulunan o etiketi çıkarıp fan ve hava yönlendirici plastik kısmı yandaki çentiklerini gerip çıkaracaksın. Sonra anakartın üstünde bulunan işlemcinin 4 köşesindeki siyah plastikleri söküp onların yerine ya en sol üstteki yada yada onun altındaki 2 parçayı yanlarındaki kaynaklanmış vidalar üst kısma bakacak şekilde vidalayacaksın. (benim anakarta en sol üstteki parça uyuyordu) Ondan sonra kutunun içinden çıkan termal macunu X şeklinde işlemcinin üzerine sürüp fanı ve hava yönlendiricisini söktüğün iç metalini üzerindeki V şeklinin sivri kısmı ramlere bakacak şekilde 2 vida çıkıntısının üzerine yerleştirip uzun bir tornavida yardımıyla vidalayacaksın, vidaları sonuna kadar sık zaten bi zaman sonra vidaların çevresindeki yaylı sistem senin daha fazla sıkmana izin vermeyecek. Daha sonra fanı V şeklinin sivri kısmına ve hava çıkışını V şeklinin ağzına bakacak şekilde iç metalin yanlarına çentikleriyle geri oturtturacaksın. Fandan çıkan kabloyu anakartında ki 4 altın pine taktın mı bitmiştir. Cinebenchden ısı testini yaparsın artık.

Şu videodan da biraz yardım alabilirsin:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu işlemci soğutucusunun aynısını 2 gün önce taktım. Benim anakartım am4 ve senin anakartından daha küçük o yüzden benim kullandığımdan farklı parçalarla takman gerekebilir. Ama yapcağın şey çok zor değil ilk önce işlemci soğutucunun metal borularının bittiği yerde bulunan o etiketi çıkarıp fan ve hava yönlendirici plastik kısmı yandaki çentiklerini gerip çıkaracaksın. Sonra anakartın üstünde bulunan işlemcinin 4 köşesindeki siyah plastikleri söküp onların yerine ya en sol üstteki yada yada onun altındaki 2 parçayı yanlarındaki kaynaklanmış vidalar üst kısma bakacak şekilde vidalayacaksın. (benim anakarta en sol üstteki parça uyuyordu) Ondan sonra kutunun içinden çıkan termal macunu X şeklinde işlemcinin üzerine sürüp fanı ve hava yönlendiricisini söktüğün iç metalini üzerindeki V şeklinin sivri kısmı ramlere bakacak şekilde 2 vida çıkıntısının üzerine yerleştirip uzun bir tornavida yardımıyla vidalayacaksın, vidaları sonuna kadar sık zaten bi zaman sonra vidaların çevresindeki yaylı sistem senin daha fazla sıkmana izin vermeyecek. Daha sonra fanı V şeklinin sivri kısmına ve hava çıkışını V şeklinin ağzına bakacak şekilde iç metalin yanlarına çentikleriyle geri oturtturacaksın. Fandan çıkan kabloyu anakartında ki 4 altın pine taktın mı bitmiştir. Cinebenchden ısı testini yaparsın artık.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Teşekkür ederim şu an sadece ARGB kablosunu takamadın nasıl yapaağımı söyleyebilir misin?

Bu işlemci soğutucusunun aynısını 2 gün önce taktım. Benim anakartım AM4 ve senin anakartından daha küçük o yüzden benim kullandığımdan farklı parçalarla takman gerekebilir. Ama yapcağın şey çok zor değil ilk önce işlemci soğutucunun metal borularının bittiği yerde bulunan o etiketi çıkarıp fan ve hava yönlendirici plastik kısmı yandaki çentiklerini gerip çıkaracaksın. Sonra anakartın üstünde bulunan işlemcinin 4 köşesindeki siyah plastikleri söküp onların yerine ya en sol üstteki ya da ya da onun altındaki 2 parçayı yanlarındaki kaynaklanmış vidalar üst kısma bakacak şekilde vidalayacaksın. (benim anakarta en sol üstteki parça uyuyordu) ondan sonra kutunun içinden çıkan termal macunu X şeklinde işlemcinin üzerine sürüp fanı ve hava yönlendiricisini söktüğün iç metalini üzerindeki v şeklinin sivri kısmı RAM'lere bakacak şekilde 2 vida çıkıntısının üzerine yerleştirip uzun bir tornavida yardımıyla vidalayacaksın, vidaları sonuna kadar sık zaten bir zaman sonra vidaların çevresindeki yaylı sistem senin daha fazla sıkmana izin vermeyecek. Daha sonra fanı v şeklinin sivri kısmına ve hava çıkışını v şeklinin ağzına bakacak şekilde iç metalin yanlarına çentikleriyle geri oturtturacaksın. Fandan çıkan kabloyu anakartında ki 4 altın pine taktın mı bitmiştir. Cinebench'den ısı testini yaparsın artık.

Merhaba ürün nasıldır kaliteli midir yoksa az daha para koyup Thermalright'ın 6 ya da 7 borulu modellerini mi almalıyım malum pek kullanan rastlamadım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı