Bu işlemci soğutucusunun aynısını 2 gün önce taktım. Benim anakartım am4 ve senin anakartından daha küçük o yüzden benim kullandığımdan farklı parçalarla takman gerekebilir. Ama yapcağın şey çok zor değil ilk önce işlemci soğutucunun metal borularının bittiği yerde bulunan o etiketi çıkarıp fan ve hava yönlendirici plastik kısmı yandaki çentiklerini gerip çıkaracaksın. Sonra anakartın üstünde bulunan işlemcinin 4 köşesindeki siyah plastikleri söküp onların yerine ya en sol üstteki yada yada onun altındaki 2 parçayı yanlarındaki kaynaklanmış vidalar üst kısma bakacak şekilde vidalayacaksın. (benim anakarta en sol üstteki parça uyuyordu) Ondan sonra kutunun içinden çıkan termal macunu X şeklinde işlemcinin üzerine sürüp fanı ve hava yönlendiricisini söktüğün iç metalini üzerindeki V şeklinin sivri kısmı ramlere bakacak şekilde 2 vida çıkıntısının üzerine yerleştirip uzun bir tornavida yardımıyla vidalayacaksın, vidaları sonuna kadar sık zaten bi zaman sonra vidaların çevresindeki yaylı sistem senin daha fazla sıkmana izin vermeyecek. Daha sonra fanı V şeklinin sivri kısmına ve hava çıkışını V şeklinin ağzına bakacak şekilde iç metalin yanlarına çentikleriyle geri oturtturacaksın. Fandan çıkan kabloyu anakartında ki 4 altın pine taktın mı bitmiştir. Cinebenchden ısı testini yaparsın artık.
Şu videodan da biraz yardım alabilirsin:
Bu işlemci soğutucusunun aynısını 2 gün önce taktım. Benim anakartım AM4 ve senin anakartından daha küçük o yüzden benim kullandığımdan farklı parçalarla takman gerekebilir. Ama yapcağın şey çok zor değil ilk önce işlemci soğutucunun metal borularının bittiği yerde bulunan o etiketi çıkarıp fan ve hava yönlendirici plastik kısmı yandaki çentiklerini gerip çıkaracaksın. Sonra anakartın üstünde bulunan işlemcinin 4 köşesindeki siyah plastikleri söküp onların yerine ya en sol üstteki ya da ya da onun altındaki 2 parçayı yanlarındaki kaynaklanmış vidalar üst kısma bakacak şekilde vidalayacaksın. (benim anakarta en sol üstteki parça uyuyordu) ondan sonra kutunun içinden çıkan termal macunu X şeklinde işlemcinin üzerine sürüp fanı ve hava yönlendiricisini söktüğün iç metalini üzerindeki v şeklinin sivri kısmı RAM'lere bakacak şekilde 2 vida çıkıntısının üzerine yerleştirip uzun bir tornavida yardımıyla vidalayacaksın, vidaları sonuna kadar sık zaten bir zaman sonra vidaların çevresindeki yaylı sistem senin daha fazla sıkmana izin vermeyecek. Daha sonra fanı v şeklinin sivri kısmına ve hava çıkışını v şeklinin ağzına bakacak şekilde iç metalin yanlarına çentikleriyle geri oturtturacaksın. Fandan çıkan kabloyu anakartında ki 4 altın pine taktın mı bitmiştir. Cinebench'den ısı testini yaparsın artık.
Şu videodan da biraz yardım alabilirsin:
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.