Engelli adına alınan aracı kimler kullanabilir?

Aslan233232

Yoctopat
Daha fazla  
Herkese merhaba öncelikle. Geçen sene babaannem adına %90 üzeri bir rapor çıkarıp bir araba aldık, özel tertibatsız, sıradan bir araba ama bu sene ben sürmek istediğimde sadece 1. derece akrabanın kullanabildiğini öğrendim. Ama babam sık şehir dışına çıktığı için mecburen ben de sıklıkla kullanmak zorunda kalacağım. Çevirmeye girdiğimde herhangi bir sıkıntı çıkar mı? Ruhsatta kimlerin kullanabileceği yazmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Torunlar kullanamaz, çevirmedeki polis memurunun insiyatifine kalmış bir durum isterse ceza yazabilir.

Herkese merhaba öncelikle. Geçen sene babaannem adına %90 üzeri bir rapor çıkarıp bir araba aldık, özel tertibatsız, sıradan bir araba ama bu sene ben sürmek istediğimde sadece 1. derece akrabanın kullanabildiğini öğrendim. Ama babam sık şehir dışına çıktığı için mecburen ben de sıklıkla kullanmak zorunda kalacağım. Çevirmeye girdiğimde herhangi bir sıkıntı çıkar mı? Ruhsatta kimlerin kullanabileceği yazmıyor.
Ruhsatta yazmasa bile sigorta şirketleri teminat altına alırken kullanacak kişilerin bilgilerini ister bu her poliçe için geçerlidir ki böylelikle kaza veyahut bir sıkıntı anında sigorta devreye girsin.

Bu durumda babaannenin durumunda sen 2 derece yakın oluyorsun. Bu koşulda kullanman sakıncalı olacaktır. Fakat bakmakla yükümlü kişiysen ve ikametgahı senin yanındaysa kullanabilirsin.

Daha detaylı olarak notere ve bir avukata danış aksi takdirde devlet arabayı kamusallaştıracaktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı