Enkoder'in ucu kendi kendine dönüyor

ardadmn35

Kilopat
Yer
İzmir
Direksiyon seti için aldığım enkoderi Arduino'ya bağladım ama bağladığımda kendi kendine dönüyor ne yapmalıyım? Yardım ederseniz çok sevinirim o kadar para verdim.
Videosu:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Şu forumda bundan anlayan 1 kişi yok mu ya param boşa gitti.
@Akif9748

Son düzenleme:
Dönen şey encoder değil de motor gibi. Kabloları büyük ihtimalle yanlış bağladığınız için oluyor.
Encoder'e bağlayacağınıza motora bağlamış gibi. Encoderin modelini öğrensem pin çıkışlarını bulurduk.
@Affansen

Dönen şey encoder değil de motor gibi. Kabloları büyük ihtimalle yanlış bağladığınız için oluyor. Encoderin modelini öğrensem pin çıkışlarını bulurduk.

Modeli: Canon FP38-H551Z1e Precision encoderli DC motor.

Üstünde iki kırmızı iki siyah bir yeşil bir sarı ve bir turuncu kablo var.

Modeli: Canon FP38-H551Z1e Precision encoderli DC motor.

Üstünde iki kırmızı iki siyah bir yeşil bir sarı ve bir turuncu kablo var.
Döküman arıyorum etrafta ama yok gibi.
2 kırmızı ve 2 siyah da motoru açıyor mu?
2 kırmızı 2 siyah var ya, GND'ye siyahı, 5V'ye kırmızıyı olacak şekilde, motor açılmayacak şekilde bağlamayı deneyin kabloları.
Yani 1 kırmızı 1 siyah olacak şekilde. Bunu motoru çalıştıranları eleyerek bulabilirsiniz.
Encoderin yeşil, sarı ve turuncu kabloları da veri kabloları. Bir tanesi yine boşta kalacak. Denenerek bulunabiliyor ama bunun dökümanı olmalı bir yerde.

Siyah ve kırmızı kabloların bütün kombinasyonlarını denedim hepsi motoru açıyor.

Şu dokümanı buldum hocam işinize yarar mı bilmiyorum ama.

Siyah ve kırmızı kabloların bütün kombinasyonlarını denedim hepsi motoru açıyor.
O zaman birbirlerine bağlılar. Ancak encoderin motora gelen elektrikten bağımsız güç alması gerekiyor.
Encoder 3 pinli olamayacağına göre, ortak GND falan mı alıyorlar belli değil.
Sizin yeşil, sarı ve turuncu kabloların bir tanesi encoderin gücünü veriyor olabilir. +5 V. Aklıma başka bir ihtimal gelmiyor. Veyahutta ortak 5V olabilir.
Orada pin bilgisi yok hocam.

Son düzenleme:

Neyse teşekkür ederim rotary encoder alıp yapacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…