Enpara'nın Papara'dan farkı var mı?

matrixyz

Decapat
Selam arkadaşlar,
Daha önce Papara kullanıcısıydım. Ancak son yaşanan olaylardan sonra para çekme/yatırma işlemlerinde sıkıntı yaşadığım için, Papara tarzı farklı bir karta geçmeye karar verdim. Şu an aklımda Enpara var. Sizce nasıl? Papara'dan farkları neler?

Kartı, Papara sistemindeki gibi kullanmayı düşünüyorum; yani içine para atacağım, para çekeceğim ya da internet alışverişlerinde kullanacağım. Bu kullanım şekli için uygun mudur?

ATM'lerden para çekerken ya da bir başkası bana para gönderirken sorun yaşar mıyım?
Ayrıca herhangi bir kart ücreti öder miyim (aylık vb.)?

Kredi özelliğini kullanmayacağım zaten. Bu nedenle benim için uygun bir seçenek midir?
Cevaplarınızı bekliyorum.

Selam arkadaşlar,
Daha önce Papara kullanıcısıydım. Ancak son yaşanan olaylardan sonra para çekme/yatırma işlemlerinde sıkıntı yaşadığım için, Papara tarzı farklı bir karta geçmeye karar verdim. Şu an aklımda Enpara var. Sizce nasıl? Papara'dan farkları neler?

Kartı, Papara sistemindeki gibi kullanmayı düşünüyorum; yani içine para atacağım, para çekeceğim ya da internet alışverişlerinde kullanacağım. Bu kullanım şekli için uygun mudur?

ATM'lerden para çekerken ya da bir başkası bana para gönderirken sorun yaşar mıyım?

Kredi özelliğini kullanmayacağım zaten. Bu nedenle benim için uygun bir seçenek midir?

Cashback harici çok bir fark olmaz büyük ihtimalle.

Nays, Parolapara, Tosla, Param vb. kullanabilirsiniz. Enpara'yı geçen hafta almıştım. Daha kullanmak nasip olmadı ama söylenene göre hiçbir şekilde kesinti yapmıyor diye biliyorum.

Selam arkadaşlar,

Enpara QNB'ye bağlı bir tamamen dijital bankadır ve QNB şubesi olarak çalışır dolayısıyla banka kartı ve kredi kartı verir. Papara ise elektronik para kuruluşudur ve ön ödemeli kart verir.

Enpara'ya geçeli 1 hafta olmadı geçmemin sebebi şans oyunları oynuyorum nesineyi kullanıyorum diğer bankalarda para aktarım sırasında 20 30 TL kesebiliyor Enpara'da ise hiçbir ücret yok ek olarak başvurduktan sonra görüntülü görüşme yapmalısınız ben uzun süre görüntülü başvuru yapmadım aradıklarında meşgulum gibi süreci uzattım üstünden 3 hafta gibi geçti kapıya geldiler imzalar yazılar yazıp kartımı teslim ettiler kartın herhangi bir ücreti yok yıllık aidat tarzı ücreti yok QNB TEB bir ATM daha vardı bunları komisyonsuz kullanabiliyosun bir de yeni müşterilere faizsiz 6 ay vaadeli 60000 veriliyor o konu hakkında çok bilgim yok

Enpara; QNB gruba ait şubesiz, dijital olarak bankacılık hizmeti vermekte olan ve aynı zamanda zamanda geçtiğimiz dönemlerde Enpara Bank A. Ş. Olarak BDDK'den mevduat bankası olma onayınıda aldı. (halen QNB'ye ait.)

Papara ise 2016 yılında BDDK'den elektronik para kuruluşu olma onayını alarak günümüzde 23 milyondan fazla kullanıcıya ev sahipliği yapan, arkasında herhangi bir fiziksel banka bulunmayan yerli bir elektronik para kuruluşudur.

Kıyaslama yapacak olursak her iki firmada kart kullanımı (aidatı) gibi aylık veya yıllık ücretler almıyor, çeşitli kampanyaları var fakat kampanyalar tarafında Enpara pek tercih edilesi olmuyor, o tarafta Papara daha iyi. ATM kullanımı olarak Papara'da Akbank ATM'leri ücretsizken Enpara'da QNB ve şu an adını hatırlayamadığım bir veya iki bankanın daha ATM'leri ücretsiz kullanılabiliyor. Transfer işlemleri yine her ikisinde de ücretsiz lakin Papara'da aylık belirli bir işlem trafiğinden sonra aşırı kullanım nedeniyle ufak bir ücretlendirme alınabiliyor ama Enpara benzeri bir olay var mı bilmiyorum.

İki yeride hâlâ aktif olarak kullanıyorum, Enpara'yı genel olarak transfer işlemlerimde kullanıyorum ama günlük fiziksel ve internet harcamalarım için Papara'yı tercih ediyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı