Gereken herşeyi soylemissiniz siz zaten. İlaveten sm58 in fiyatı yüksek gelirse klonu olan Behringer xm8500 e de bakilabilir.Bismillah sen bugün reaper soran arkadaş değil misin ?Ne ara karar verdin anfi mikrofonlamaya maşallah hızlı gidiyorsun.
Bir ses kartı al önce Line olarak bağla alacağın sonuç bugün onboard'la denediğinden çok farklı olacak.
Bak şu sayfada uzun uzun anlatıyor.
10 Best Mics for Guitar Amps in 2025 [Buying Guide] - Music Critic
Unsure on the Best Mic for Guitar Amps to buy? Smile, Music Critic has reviewed the top Guitar Amp Microphones for sale, just for you. Our Review is comprised of the Top Mics on the market, from Budget to Premium mics. Each product is rated by our researchers and current customers. Updated...musiccritic.com
O listedeki çoğu mikrofonu kullandım fakat anfi mikrofonlamak için sadece sm57 kullandım. Açıkçası herkesin tavsiyesi fiyat performans olarak sm57'den yana olur fakat stüdyona alacağın ilk mikrofon olacağı için ben sana sm58 tavsiye ederim.
Neden dersen, müzik yapacaksın illa bir günün birinde başka bir şey kaydetme ihtiyacı doğacak. Bir vokal veya renk bir enstruman aklına ne gelirse kaydetmek istediğinde elinde güvenilir bir seçenek olur. Bunları sm57'le de yapamaz mısın ? Bal gibi yaparsın bu biraz alışkanlık meselesi. Önümde sm57 ve sm58 olsa anfi deneyeceğim zaman 57'ye gider ilk elim fakat diğer her şeyde 58'e.
Condenser konusu biraz daha başka. Hassas mikrofonlar olduğu için oda akustiği falan da devreye giriyor.---
Ya arkadaş nt1-a tavsiye edeyim dedim fiyatı olmuş 2600 tl. Kardeşim paran neye yetiyorsa onu al bu devirde o iyi bu kötü denilecek bir mevzu yok ortada. Yemin ederim yazma hevesim gitti.
Şimdi sen söyleyince uyandım mevzuya Sm58'in fiyatı 2000'e dayanmış. Ben fiyatına bakmadan yazmıştım ne olur ki en fazla 1000 liradır falan diye. Maddi bir geri gönüşü olmayacaksa hobi için verilecek paralar değil bunlar.Gereken herşeyi soylemissiniz siz zaten. İlaveten sm58 in fiyatı yüksek gelirse klonu olan Behringer xm8500 e de bakilabilir.
Hocam o bendim valla aceleci bir insanım ondan kaynaklanıyorki daha stüdyo kurmama 1.5 sene varŞimdi sen söyleyince uyandım mevzuya Sm58'in fiyatı 2000'e dayanmış. Ben fiyatına bakmadan yazmıştım ne olur ki en fazla 1000 liradır falan diye. Maddi bir geri gönüşü olmayacaksa hobi için verilecek paralar değil bunlar.
@YalkinY Bırak kardeşim gir line kaydet işte mikrofon falan ne uğraşıyon 1 tane yetmeyecek off axis koyayım, arkasına da koyayım diyeceksin faz çakışacak. Bir parça kaydedeceksin ertesi günü bir bakmışsın mikrofon baş salmış aşağıya düzelteceksin sound başka olacak
Sen yine araştır faydalı şeyler bunlar öğrenmen açısından ama pratikte al bi ses kartı keyfine bak asabım bozuldu yemin ederim bu fiyatlardan
Şimdiki dönüştürücü ile istediğim sesi hiç alamadım hocam dip gürültüyü azaltayım derken frekanstan kısa kısa alt teller çok az çıkıp reveb varmış gibi oluyor. Neyse ses kartı alana kadar amfiyle çalarız kayıt yapmayızŞimdi sen söyleyince uyandım mevzuya Sm58'in fiyatı 2000'e dayanmış. Ben fiyatına bakmadan yazmıştım ne olur ki en fazla 1000 liradır falan diye. Maddi bir geri gönüşü olmayacaksa hobi için verilecek paralar değil bunlar.
@YalkinY Bırak kardeşim gir line kaydet işte mikrofon falan ne uğraşıyon 1 tane yetmeyecek off axis koyayım, arkasına da koyayım diyeceksin faz çakışacak. Bir parça kaydedeceksin ertesi günü bir bakmışsın mikrofon baş salmış aşağıya düzelteceksin sound başka olacak
Sen yine araştır faydalı şeyler bunlar öğrenmen açısından ama pratikte al bi ses kartı keyfine bak asabım bozuldu yemin ederim bu fiyatlardan
Amfi ne var sende ? Line out yok mu üstünde ordan çıksana bilgisayara sesi şimdilik idareten.Neyse ses kartı alana kadar amfiyle çalarız kayıt yapmayız
Hocam kustom hv20t var. Üzerinde öyle çıkışlar var ama bilmiyorum ne yapmam lazımAmfi ne var sende ? Line out yok mu üstünde ordan çıksana bilgisayara sesi şimdilik idareten.
Hocam zaten önceliğim ses kartı mikrafon ilerleyen zamanlarda alacağımBu arada sen amfi mikrofonlasan bile doğru düzgün ses kartın olmadıktan sonra anlamı yok.. Üstteki arkadaş haklı, yakacak çok paran yoksa temiz temiz dijital takılmak daha mantıklı. Analog pedallarını vs. lerini satıp dijitale dönen pro'lar bile var. Biraz kurcalamayla ve tecrübe ile kafandaki tona çok yakın tonlar elde edebilirsiniz...
Yani üzeinde headphone jack ve aux input varAmfi ne var sende ? Line out yok mu üstünde ordan çıksana bilgisayara sesi şimdilik idareten.
Tamam üstündeki headphone çıkışından ses kartının Line In'e gir. Line In yoksa Mic In'e gir. Bilgisayardan Mic/Line Gainini düşük tut. Amfinde de clean bir ton ayarla böylelikle bir nevi preamp gibi kullanmış olacaksın amfini.Hocam kustom hv20t var. Üzerinde öyle çıkışlar var ama bilmiyorum ne yapmam lazım
Hocam zaten önceliğim ses kartı mikrafon ilerleyen zamanlarda alacağım
Yani üzeinde headphone jack ve aux input var