"Ensure that Virtual Machine Platform is enabled in optional Windows features" hatası

407821

Hectopat
Windows 11'e wsa (Windows subsystem Android) yüklemek istedim belli bir aşamaya kadar gelip başlatıcısını yükledim ve files seçeneğine bastığım zaman Android'in açılması gerekirken şu hata geliyor.

Tercümesi:
Sanal makine platformunun isteğe bağlı olarak etkinleştirildiğinden emin olun.
Windows özellikleri. Cihazınızın sanallaştırmaya sahip olduğundan emin olun.
BIOS'ta etkinleştirildi. Windows alt sistemi çalıştırıyorsanız.
Android için "bir sanal makinede iç içe geçmiş etkinleştirdiğinizden emin olun.
Ana bilgisayardaki sanal makine için sanallaştırma. Görmek.
Troubleshooting Windows Subsystem for Linux daha fazla bilgi için.

BIOS'tan VT-X ve VT-D'yi eneble yaptım fakat hata düzelmiyor çözümü nedir?
Intel Core 2 Quad Q6600 @Recep Baltaş.

Son düzenleyen: Moderatör:
Komut satırını yönetici olarak çalıştırıp şu komutları girdikten sonra PC'yi yeniden başlatıp dener misiniz?

DISM /Online /Enable-Feature /All /FeatureName:Microsoft-Hyper-V

bcdedit /set hypervisorlaunchtype auto

Yok hocam aynı hatayı verdi ama görev yöneticisinde açık gösteriyor.

Yok hocam aynı hatayı verdi ama görev yöneticisinde açık gösteriyor.

Eki Görüntüle 1260904
Görev yöneticisindeki sadece işlemci sanallaştırmasının etkin olup olmadığını gösteriyor diye biliyorum, Windows'ta WSL ve WSA için başka bir özellik daha yüklemek gerekiyordu onu orada göstermiyor olması gerek. Arama yerine Windows özelliklerini aç veya kapat yazıp bulduğu uygulamaya girin, Sanal Makine Platformu'nu bulup etkin olup olmadığını kontrol edin, etkin değilse etkinleştirin onaylayın, sistemin yeniden başlatılmasını isteyecektir.

Son düzenleme:
Windows 11 Home sürümü mü?

Pro yüklü.

WSL 2 de yüklü.

Ben de aynı problemi yaşıyorum o özelliği açmama rağmen geri kapanıyor. Sistemi yeniden başlatırken yapılan değişiklikler geri alınıyor yazıyordu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de aynı problemi yaşıyorum o özelliği açmama rağmen geri kapanıyor. Sistemi yeniden başlatırken yapılan değişiklikler geri alınıyor yazıyordu.
BIOS üzerinde geri kapanıyorsa yapabileceğim bir şey yok. Hiç tecrübe ettiğim bir şey değil, işlemcinin sanallaştırmayı desteklememesi ile ilgili olabilir mi? i5 10400F destekliyormuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…