Entegre ile LED'ler 220V'ta çalışabilir mi ?

vefaaksaray

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar
Bu gün elime bir PCB devre geçti. Adamlar 21 LED'i seri bağlayıp köprüyle doğrultup birde entegre koymuşlar. Trafosuz direk besliyorlar. Böyle bir şey mümkün mü demeyeceğim çünkü şuan elimde 220v veriyorum çalışıyor. Benim sormak istediğim bu entegrelerden anlayan var mı ? Daha fazla LED'i seri bağlasam nasıl bir entegre kullanmam gerekir? Devre şemasını görebildiğim kadar çizdim. Aşağıda yükleyeceğim fotoğrafını da çekip koyacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam mb10s Köprü diyot AC 220v gelen voltajı DC akıma çeviriyor yani bir nevi ledlerin kırpmasını önlemek için benim burda anlamadığım led'ler 3,2v la çalışıyor adam 21 tane seri yapmış 3,2 x 21 :67v'la çalışması gerekiyor adam bunlara 220v veriyor ve ledler patlamadan güzelce yanıyor . Bu konu çok dikkatimi çekti artık sürekli aydınlatmada led kullanmaya başladık ve sürekli led'le beraber trafo da satıyorlar bu şekilde trafo maliyetinden kurtuluyorsun. ama adam bunu bir tek entegre ile nasıl çözüyor onu anlamadım işte

Akım çok düşük olduğu için ledler patlamıyor. Eğer akım yüksek olsaydı emin ol patlardı. Oradaki köprü diyot yüksek voltaja dayanıklı ama yüksek akıma dayanmaz. Entegrenin içinde de zaten devre var bilirsin. Yani o entegreyi bulabilirsen sorunsuz çalışır devre.

Hocam sm2087 led driver adiyla gecen bir entegre devre. @Silinen üye in soyledigi gibi akimlarin ve voltajlarin bu entegre sayesinde duzenlenmesiyle ledler calisiyor ve patlamiyor. Trafonun yaptigi is de gerilimi azaltmak normal led devresinde. Bu entegre gerilimi duzenledigi icin trafoya olan ihtiyac ortadan kalkmis oluyor.

Peki bu yöntem sağlıklı mı ? Yani şimdi bize çinliler para kazanmak için trafo satıyorlar demek. Yakında bu tarz ledler ile gelecek ucuzlattık ledleri diyecekler ozaman

Hocam @OzaN GÜÇLÜ bende o şekil bi devre yaptım hatta içine zener diyot falanda koydum daha sağlıklı oldu. ben burda entegre ile nasıl yaptığını çok merak ediyorum çünkü o entegredende o ledler için hatrı sayılır amper geçiyor bun entegreler hangi süreye kadar dayanacak ve pcb baksana ne kadar temiz valla bas böyle pcb al sana led ampul başka bişeye gerek yok

Son düzenleme:
Şimdi arkadaşım emin ol o entegre çok ısınıyordur. Hatta köprü diyot bile çok ısınıyordur. Ama gördüğün gibi hem entegre hem köprü diyot soğutucuya bağlı. Soğutma iyi olması halinde baya dayanır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…