Merhaba bilgisayarımda eski 500 GB bir hard diskim var. Bir de 240 GB SSD hard diskim var.
İkisin dede problem var. Yeni bir hard disk alayım dedim, ama biraz araştırınca normal hard disklerin 600.000 saat ömrü var. Nas disklerin 1.500.000 saat, Enterprise disklerin 2.500.000 saat ömrü var. Bazıları M.2 SSD diyecektir. Onlarada baktım onlarında şu an piyasada bulacağınız en iyi SSD olan 970 Pro. Ki kendisi 2 bit mlc alt yapısında olan bir SSD'dir. Oda 1.500.000 saat ömrü var. Bende Enterprise hard disk almaya karar verdim. Seagate hard diskler bu olayda geri kalmış gibi, piyasada WD şu an en iyisi gibi ama fiyat pahalı, bende Toshiba alayım diyorum 8TB'lık modelini fiyatı 2200 TL gibi gayet uygun, tabii benim bütçem için
Şimdi yıllardır iyi bir bilgisayar kullanıcısı ve araştırmacısı olarak sorumu sorayım, bu arada sadece gerçekten bilen varsa yorum yaparsa çok memnun olurum
1- Enterprise hard diske normal Windows kurulur mu?
2- Windows, Enterprise hard disklerdeki 4kn, 512n, 512e formatlarından hangisi ile uyumlu.
3- hepsi ile uyumlu diyelim, bende 512e modelini aldım, 512e modeline veya diğerlerine kurduğum dosya ve resimleri daha sonra normal bir hard diske aktarınca proplem olur deniyor. Deneyen var mı?
4- hatta bu diskler için mümkünse site yöneticilerinden YouTube kanalında bir inceleme videosu istiyorum. Bu diskler için YouTube'da İngilizce olarak bile çok az video var.
Saygılar.
Konu hakkında tam bilgisi olan yok mu?