Env dosyası nasıl saklanır?

b4r3k

Centipat
Daha fazla  
Env dosyamı sakladığım zaman Vercel kodu çalıştıramıyor. Bu sebepten dolayı. Env dosyam kesinlikle olmalı. Bu sorunu çözmek için ayrı bir Branch mi açmalıyım, yoksa nasıl bir yol izlemeliyim?

GitHub'a mı atacaksın? .env-example oluştur, .env'in kendisini de ignore liste ekle. Kendi projende, .env çalışmaya devam eder, github'da public olarak yayınladığında kullanacak olan kişiler example'a göre .env oluşturur.

Evet hocam, GitHub'a .env-example dosyasını attıktan sonra kendi .env dosyamı nasıl ekleyeceğimi öğrenmek istiyorum. Ayrıca, GitHub'da branchleri istegimize gore public veya private yapmak mümkün müdür? Yani, bir branch'imi Vercel'de deploy ettirirken diğerini public paylaşabilir miyim?

Sorununuzu cozdunuz mu?
Evet, farklı bir yaklaşım benimsedim. Farklı branch'lar oluşturup birini public, diğerini private yapmayı hiç denemedim. Benim çözümüm şu şekilde: İlk olarak, repomdaki .env dosyasını kaldırdım. Vercel'de deploy işlemi yaparken, oradaki environment variables bölümünde .env dosyamın değişkenlerini tanımladım. Ve bu kadar, bu sayede .env dosyam sadece lokalde bulunuyor.

Public repoda tutmaktan daha sağlıklı bir çözüm olmuş.

ben de onu soyleyecektim .env dosyanizi direkt vercel'da kullanabildiginizi cok basit bir cozum ancak bir sey eklediginiz zaman redeploy etmeyi unutmayin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…