Envanter açınca oyun çöküyor

ahmetderin

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlarımla modlu Survival serisi yaptık 30 mod kadar vardı oynadık çıktık sonra biraz daha mod kurdum Aternos'tan sunucu açılıyor ama oyuna girince Survival'da envanter açınca oyun çökmüyor ama crativede açınca komple oyun çöküyor. Birkaç mod sildim sonrasında ama değişmedi hâlâ çöküyor neden çöktüğünü bilmiyorum. Yardım eder misiniz?

Eklediğin yeni modlar, özellikle envanter, eşya veya arayüz (GUI) ile ilgili olanlar, creative moddaki sonsuz envanter yapısıyla uyumsuzluk yaşıyor olabilir.

Yada

Sildiğin modlardan biri, hala sunucuda/sizin oyununuzda yüklü olan başka bir mod için gerekli bir "kütüphane modu" (library mod) olabilir. O modu sildiğinizde diğeri hata veriyor olabilir.

İlk olarak.

Çökme Raporunu (Crash Report) Bul ve İncele

Windows'ta Crash Report'un Yeri:

C: \Users\KULLANICI_ADIN\AppDat a\Roaming\.minecraft\crash-reports

En son tarihli olanı bul.

Bu dosyayı Not Defteri ile aç.

Raporun en alt kısmındaki "Description" (Açıklama) bölümüne bak. Hatanın hangi moddan kaynaklandığını genellikle burada belirtir. Örneğin:

java.lang. NoClassDefFoundError:

com/example/HATALI MOD/ItemClass

gibi bir satır görürsen, HATALI MOD kısmındaki modun sorunlu olduğunu anlarsın.

Başka bir çözüm olarak.

Sunucu ve istemci mod listelerinin tamamen aynı olduğunu kontrol et.

1. Aternos panelinden sunucunun mods klasörüne git.

2. bilgisayarındaki mods klasörüyle karşılaştır. İsimler ve sürüm numaralarını karşılaştır. Farklı olan varsa, ya sunucuya yükle ya da kendi bilgisayarından kaldır.

3. Özellikle journeymap, jei, appliedenergistics2, tconstruct gibi büyük ve sık kullanılan modların sürüm uyumuna dikkat et.

Son düzenleme:

Sildiğim modlarda oyuna hiç girmeden sildim eklentirerinin sürümü yoktu diye
Crash report yerinede baktım ama öyle bir şey çıkmıyor crash report yeri yok tlancherden oynuyorum haberin olsun.

Sildiğim modlarda oyuna hiç girmeden sildim eklentirerinin sürümü yoktu diye
Crash report yerinede baktım ama öyle bir şey çıkmıyor crash report yeri yok tlancherden oynuyorum haberin olsun.
bide nolmalde moddan felan çokünce yazıyordu mod paketi başlatılmadı diye bunda direk çöküp ekrana atıyor yazı felan yazmıyor

Son düzenleme:
O zaman sıkıntı modlardan değilde direk oyundan kaynaklanıyor olabilir. Şunları da dene

launcher/Jar Dosyası Bozulmuş Olabilir. launcher'ı tamamen yeniden yükle.

Grafik Sürücüleri.

Creative moddaki karmaşık arayüz ve renkli eşya ikonları, bozuk bir grafik sürücüsünde çökmeye neden olabilir.

Grafik kartının markasına göre (NVIDIA veya AMD) en son sürücüleri indir ve yükle.

Bellek (RAM) Yetersizliği

Creative mod envanteri yüklemek için Survival'a göre daha fazla RAM kullanır.

launchera gir sağ altta ayarlar simgesine tıkla oyuna ayrılan RAM'i arttır.

1. launcher ayarlarında "Bellek" veya "RAM" ayarını bul. Bellek ayarları diye geçer

2. Varsayılan değer genelde 2 GB'tır. Bunu 4 GB veya 6 GB yap. Sakın unutma toplam ram miktarının yarısını aşmasın.

Önce ram arttırmayı dene sonra grafik sürücülerini güncellemeyi en son da launcher'ı tekrar yükle.

4 gb ram verdim düzelmedi bilgiseyar eski olduğu için muhtemelen çöküyor ne yaparsam düzelmedi bende öyle oynamaya devam ettim ama genede teşekürler

Rica ederim. Toplam ram nekadar ona baktın mı. Yada diğer oyunlarda da böyle bir sorun yaşıyormusun?

8 gb diğer oyunlarda yaşamıyorum sadece bu modlu mc de oluyor
Ozaman son olarak şunu söyleyeyim.

30 mod yerine 5-10 mod ile daha hafif bir modpack oluşturmayı deneyebilirsin.

OptiFine sürümünde oynamayı deneyebilirsin.

Yada grafik ayarlarını en aza indir.

Creative modda envanter açmadan komutlarla eşya spawn edebilrsin. (/give)

Bu tür sorunlar dediğin gibi donanım kaynaklı olabiliyor ve maalesef kalıcı bir çözümü olmayabiliyor.

Sorunu çözdüm teşekkür ederim çözümü basitmiş senin değidin gibi sunucudaki modla oyundaki modlar uyuşmuyormuş bunu kontrol ettim ama hatanın sebenibi modu kurduğumu unutum aynı modu farklı sürümde iki defa kurmuşum MC dekiyle sunucudaki mod aynı mı diye bakarken fark ettim sağ olasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…