Environment Artist olmak için ne yol izlenmeli?

Arıkan Erdem

Hectopat
Merhaba. Ortaokuldan beri oyunlarda çevre tasarımına karşı ilgi duyuyorum. Makine mühendisliği 1. sınıf öğrencisiyim lakin bu bölümü okumak yerine grafik tasarım okusaydım kendi ilgi alanıma daha yatkın bir bölüm olacağının farkındayım. Şu an mühendislik okumamın tek sebebi bir diplomaya sahip olmak. Okuduğum lise vesilesiyle TaleWorlds'de, 1 gün bile olsa, staj yapma şansım oldu ve bu alana karşı ilgim arttı. Eskiden Unreal Engine, Unity gibi oyun motorlarında kendimi geliştirmeye çalıştım bunun yanında kendi assetlerimi yapmak istediğimi ve zorunda olduğumu fark ettim. Sizce nereden başlamalıyım?
3DS Max, Maya, Blender, Photoshop, Substance Designer, ZBrush gibi programların hangilerini ve hangilerine öncelik vererek öğrenmeliyim? (Bu programları sırtlayacak güçlü bir PC'm mevcuttur efendim)
Udemy gibi sitelerden kurs almam gerekli midir ya da faydalı tutoriallar mevcut mudur?
Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Aşağıda linkini vereceğim arkadaşın videolarına bir göz gezdirin çok değerli dersleri var ve bedava.
Envoriment konusunda kendisinin çalışmalarını ben şahsen çok beğeniyorum belki size bir başlangıç noktası olabilir.

Max Hay'ın bazı detayları çok güzel ve kolay anlatabilmesine bayılıyorum. Lakin onun 2d photoshoptan gelen tahminen 5+ yıllık bir alt yapıyla 3d'ye geçtiğini hatırlıyorum. Kendi sitesinde bir eğitimi olması gerekiyordu, youtube'da değil de.

Enviroment Artist'lerin ortak yönleri başlangıçta iyi skeçler/görsel üzerinden gitmeleri. Başka örnek düşünüp duruyorum arkadaşa vermek için. Hop blender göçtü yazarken. 😅

Max Hay'ın bazı detayları çok güzel ve kolay anlatabilmesine bayılıyorum. Lakin onun 2d photoshoptan gelen tahminen 5+ yıllık bir alt yapıyla 3d'ye geçtiğini hatırlıyorum. Kendi sitesinde bir eğitimi olması gerekiyordu, youtube'da değil de.

Enviroment Artist'lerin ortak yönleri başlangıçta iyi skeçler/görsel üzerinden gitmeleri. Başka örnek düşünüp duruyorum arkadaşa vermek için. Hop blender göçtü yazarken. 😅

Doğrudur hocam şu kurs kendi sitesinde var biraz da tuzlu. Laf aramızda bende var izleyemedim henüz ama göz ucuyla bir gezindim aslında youtube'da bulunan breakdown videolarında anlattığı şeylerin uzun versiyonu.

Arkadaş başlangıç için sorunca çok fazla yazıp kafa karıştırmayayım dedim ama o kadar çok içerik var ki artık ben takip edemiyorum.

Misal,

Jama Jurabev

Jan Urschel

Bunlar sadece enviroment'la ilgili aklıma ilk gelenler, var oğlu var ömür biter tutorial'lar bitmez.😅

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı