"eokulyd.meb.gov.tr" sitesi orijinal mi?

Bir anlık dalgınlıkla aşağıdaki linkteki e-Okul giriş yazan sekmeye tıkladım ve bilgilerimi girdim. Açılmadi site normalde e-Okul uygulamasından bakarım ama orası da açılmadığı için internet üzerinden girmeye karar verdim. Açıkçası site gerçek değil ve 3.şahıs kişilerin eline bilgilerim geçtiyse çok korkarım. Site orijinal mi bilgi verebilir misiniz? Aşağıda linki bıraktım.

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı

gov.tr hiçbir şekilde alınamayacak bir uzantıdır sadece devlete mâhsusdur. Ama yinede korkuyorsanız virustotal.com'a gidip linki taratabilirsiniz.

Evet, orijinal site. VPN, VDS ve proxy girişlerine bu alan adına aktarıyor MEB sizleri.

Ayrıca şunu belirtmem gerekir ki, bilgileriniz zaten internet üzerinde dolaşıyor. Kimlik bilgilerinizden tutun, en son gittiğiniz doktora kadar veri tabanı sızıntıları içerisinde var. Bu yüzden sahte bir e-Okul sitesinin kişisel bilgilerinize erişmesinden korkmayın.

Hocam artık bilgiler çalınır diye bir korkumuz olmamalı örnek olarak şu an senin T.C.'ni çok rahat 10 yaşındaki çocuk bile ogrenbilir

Bu bahsettiğiniz olay 2015'te verilerin patlatılıp yayılmasıyla 30 milyon kişinin bilgileri yayıldı 30 milyon kişinin içerisinde olmayabilir o sorun yok.

Veriler sadece 2015'te sızmadı. Güncel sızıntılar da var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı