Epic games oyuncu çekmek için ucuza satıyor orada haklısın ama epic istediği kadar ucuz veya kaliteli olsun, yine steamin yakaladığı başarıya erişebileceğini sanmıyorum çünkü çoğu oyun platformu yeni özellikler getirmek yerine steamin yaptığı şeyleri kendi platformlarına koyuyorlar. Epic gamesin oyunları Steam ile kapışır demişsin ama fortnite dışında kaliteli veya ses getiren bir oyunları yok, steame baktığında adamlar az oyun çıkarıyor ama her çıkardıkları oyun gerçekten kaliteli oluyor.
Sosyal ve topluluk açısından Steam daha kapsamlı, topluluk pazarı, atölyesi, tartışma ve soru başlıkları, gruplar ve dmler olsun çoğu epicde olmayan özellikler. Bildiğim kadarıyla epicde arkadaşlara mesaj bile yazmak yok (şuan var mı bilmiyorum).
Steam çoğu konuda daha profesyonel çalışıyor, destek ve topluluk olarak. Çoğu problem en kısa sürede düzeltiliyor, kimse babasının hayrına ucuza ve zararına oyun satmaz. Epic eğer popüler olduysa ücretsiz oyunlar sayesinde oldu.
Ben şahsen bir oyuna ucuzu varken eğer daha fazla yararlanabileceksem daha fazla para veririm. Oyunu kütüphaneme ekleyip sanki robot gibi hiç sosyal aktivite olmadan oynayacağıma biraz daha para verir çok daha güzel özelliklerden yararlanırım.
Önceden dediğim gibi, bizim ekonomik durumumuz yüzünden adamlar zararına satış yapmaz. Yurt dışında bütün fiyatlar aynı bu yüzden epic kullanan yok.