Epic Games Launcher, şu an için teknik olarak Steam’den daha iyi çalışıyor

Ahmet Yılmaz07

Centipat
Merhaba arkadaşlar, bunu bilerek net ve iddialı yazıyorum: Son 3–4 aydır günlük kullanımda Epic Games Launcher, benim sistemimde Steam’den daha stabil ve daha akıcı çalışıyor. Eskiden Epic için yapılan tüm eleştirileri ben de yapıyordum ama şu an rollerin değiştiğini düşünüyorum.

Steam’de sık sık kütüphane donmaları, indirme sırasında Client'ın ağırlaşması, arka planda update takılmaları ve bazen overlay’in geç çalışması gibi sorunlar yaşıyorum. Epic tarafında ise aynı süreçlerde daha stabil indirme, daha düşük RAM/CPU kullanımı ve çok daha akıcı bir arayüz var.

“Sadece kütüphane ve topluluk özellikleri” açısından Steam hâlâ önde olabilir ama konu launcher performansı, akıcılık ve kaynak tüketimi olunca Epic şu an daha iyi durumda. Bunu nostaljiyle değil, tamamen güncel kullanım tecrübesiyle söylüyorum.

Steam yıllardır piyasada olduğu için insanlar hâlâ otomatik olarak “en iyisi Steam” demeye alışmış durumda ama teknik tarafta artık bu eskisi kadar net değil. Özellikle orta ve alt seviye sistemlerde Epic çok daha rahat çalışıyor.

Siz gerçekten tarafsız şekilde baktığınızda, son dönemde Steam’in daha sorunsuz çalıştığını söyleyebilir misiniz?
Yoksa alışkanlıktan dolayı mı hâlâ Steam’i otomatik en iyi olarak görüyoruz?

Gereksiz marjinalleşmeye gerek yok. Epic'in arayüzü berbat olduğundan dolayı steam gibi profil vs dizaynı olmamasından ve pazarı olmamasından dolayı çok ama çok geride ki bu haliyle bile akıcı değil. Bende steam gayet normal çalışıyor. Extra olarak normalde olmayan bir problem de görmedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…