Çözüldü Steam Epic Games oyunları nasıl eklenir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

dixtuel

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba. Steam'i full geniş ekranda kullandığım için PC'deki çoğu oyunu vs. Steam'e Steam dışı olarak dosya konumundan EXE'sini ekledim fakat Epic Games oyunları (Dying Light 2 vs.) Açılırken Epic Games çalışmıyor. Çalışması için ne yapabilirim veya bir problem olur mu?

Çözüm

Siz bayağı yanlış anlamışsınız hocam. Arkadaş ebelerini eklemiş oyunlar sadece EXE olarak eklenirse çevrimdışı moddaymış gibi Epic Games vs. olmadan açılır. Sorunun çözümü çok basit. Steam dışı oyun olarak ekledikten sonra Epic'ten oyunun kısayolunu masaüstüne ekleyin. Ekledikten sonra özelliklerden URL kısmını kopyalayın ve Steam'den eklediğiniz Steam dışı oyunun hedef kısmına yazın. Bunu yaptıktan sonra oyunu Steam'den başlatmaya çalışınca hem Epic Games hem de oyun açılacaktır.

@Yutka46, eklediğini varsayalım. Aynı anda iki platformda çalıştırmış olmayacak mı? Nasıl mümkün olacak? Merak ettim.

2 platformda çalıştırmıyor hocam. Steam'den oyunu başlatıyor aynı NVIDIA App gibi. Tüm oyunları bir arada tutuyor ve oradan başlatıyor. Steam arayüz harici hiçbir destek eklemiyor ve arayüzde zaten kapatılabiliyor.
Eklenebileceğini sanmıyorum çünkü o oyunlar belli bir platforma bağlı ve siz o oyunu başlattığınız an, otomatik olarak o platform da açılmış olacak. Oyunu malum yollardan oynasaydınız eklenirdi.

Eklenebileceğini sanmıyorum çünkü o oyunlar belli bir platforma bağlı ve siz o oyunu başlattığınız an, otomatik olarak o platform da açılmış olacak. Oyunu malum yollardan oynasaydınız eklenirdi.
Hocam Epic games oyunlarıda eklenebiliyor diye biliyorum, kendimde ekliyorum bazen işe yarıyor.
Ama ben de arada Epic games açılmadığı için oynanma süresi kaydedilmiyor arada açılıyor kaydediyor. Bence epic i eğer kapatıyorsan kapatma ve öyle girip dene.

@Yutka46, eklediğini varsayalım. Aynı anda iki platformda çalıştırmış olmayacak mı? Nasıl mümkün olacak? Merak ettim.

Siz bayağı yanlış anlamışsınız hocam. Arkadaş ebelerini eklemiş oyunlar sadece EXE olarak eklenirse çevrimdışı moddaymış gibi Epic Games vs. olmadan açılır. Sorunun çözümü çok basit. Steam dışı oyun olarak ekledikten sonra Epic'ten oyunun kısayolunu masaüstüne ekleyin. Ekledikten sonra özelliklerden URL kısmını kopyalayın ve Steam'den eklediğiniz Steam dışı oyunun hedef kısmına yazın. Bunu yaptıktan sonra oyunu Steam'den başlatmaya çalışınca hem Epic Games hem de oyun açılacaktır.

2 platformda çalıştırmıyor hocam. Steam'den oyunu başlatıyor aynı NVIDIA App gibi. Tüm oyunları bir arada tutuyor ve oradan başlatıyor. Steam arayüz harici hiçbir destek eklemiyor ve arayüzde zaten kapatılabiliyor.

Çözüm
@333365 Steame ekleyip çalıştırınca ayrı platform olduğu için çalışır yine, bu sefer epic games süre vs. kaydetmez. F.I.S.T.: Forged In Shadow Torch bu oyunu dün bitirdim, kontrolcü ayarları epic games ta bozuk olduğu için steame ekleyip oradan bitirmiştim. Steamdan çalıştırınca dediğim gibi oynanış süresi kaydetmiyor, epic gamesten çalıştırınca kontrolcü ayarları gene eskisine dönüyordu. İşe yarıyor yani deneyimlediğim kadarıyla.

Anlıyorum, yorumlar için teşekkürler.

Dediğiniz gibi de Epic olmadan yapılır hocam ama eğer Epic'te kaydetsin vs. derseniz benim yazdığım yöntemde iş görüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…