Epic Games ve Microsoft hesabı çalındı

bur0ck

Femtopat
Daha fazla  
Belirttiğim gibi bu iki hesabım bir Rus tarafından çalındı. Rus diyorum çünkü Microsoft hesabıma girmeye çalışırken benimkiyle değiştirdiği e-posta adresini gördüm ve sonu .ru ile bitiyor. Tabii bu e-posta adresini hem Epic'te hem Microsoft'ta denedim ama herhangi bir sonuç alamadım. İşin ilginç tarafı PC'yi veya telefonu tarattığım halde herhangi bir virüse rastlamadım. Muhtemelen girdiğim bir siteden kaynaklandı. Bu e-posta adresi çalan kişiye karşı bir koz olarak kullanılabilir mi?

Sonradan fark ettim ki ilk olarak 17 Haziran'da giriş yapmış nasıl fark etmedim anlamıyorum ama 26 Aralık'a kadar hiçbir hesabıma zarar gelmedi.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-12-29-09-53-05-755_com.google.android.gms.jpg
    Screenshot_2025-12-29-09-53-05-755_com.google.android.gms.jpg
    43,1 KB · Görüntüleme: 19
Son düzenleme:
Kurtarma telefon numarası vs 2FA kullanın. Google hesabıma IP adresi değişse bile birisi girdi diye uyarı veriyor, bu sen miydin diye soruyor ona göre onay veriyorsun.

Rus sitelerinden crackli bir program-oyun vs indirdin mi ? Trainer falan da olabilir .

Microsoft hesabı için türkiye müşteri temsilcisini arayıp sorununu çözebiliyorsun .

+900850 390 2777

Microsoft destek hattı bu numara, ücretsiz değil . Derdini iyi anlatırsan , ip adresinden sana bağlanabiliyorlar gizlilik mizlilik hak getire yani adamlar her türlü içine girebiliyor .

Kurtarma telefon numarası vs 2FA kullanın. Google hesabıma IP adresi değişse bile birisi girdi diye uyarı veriyor, bu sen miydin diye soruyor ona göre onay veriyorsun.

Rus sitelerinden crackli bir program-oyun vs indirdin mi ? Trainer falan da olabilir .
Evet o yüzden oldu diye düşünüyorum ama virüs olmaması kafamı karıştırdı

Evet o yüzden oldu diye düşünüyorum ama virüs olmaması kafamı karıştırdı
İlla geleneksel yöntemle sızan virüs olması gerekmiyor, hayatımda bir kez hacklenmenin eşiğinden döndüm, instagram night mode chrome eklentisinde güvenlik açığı varmış instagram gitmişti benim de, oradan nasıl olduysa virüs bir şekilde girmiş, bilgisayarı açtığımda pin kodu girmek için atıyorum 5 tuşuna basınca başka tuş basıyordu rastgele . Microsoft'un numarasını aldım-aradım, benden ip adresi istedi . Cep telefonundan modem'e girip ip adresini onlara verdim, pc kilit ekranında olmasına rağmen bağlanıp sorunu çözdüler baya bir bekledim ama .

Rusya bağlantılı sitelerden oyun indirmeyin. Kaliteli torrent tracker'ları var, misal benim 20 senedir kullandığım tracker'dan bir kez bile virüs yemedim, 5 tane pc değiştirdim tık yok .

İlla geleneksel yöntemle sızan virüs olması gerekmiyor, hayatımda bir kez hacklenmenin eşiğinden döndüm, instagram night mode chrome eklentisinde güvenlik açığı varmış instagram gitmişti benim de, oradan nasıl olduysa virüs bir şekilde girmiş, bilgisayarı açtığımda pin kodu girmek için atıyorum 5 tuşuna basınca başka tuş basıyordu rastgele . Microsoft'un numarasını aldım-aradım, benden ip adresi istedi . Cep telefonundan modem'e girip ip adresini onlara verdim, pc kilit ekranında olmasına rağmen bağlanıp sorunu çözdüler baya bir bekledim ama .

Rusya bağlantılı sitelerden oyun indirmeyin. Kaliteli torrent tracker'ları var, misal benim 20 senedir kullandığım tracker'dan bir kez bile virüs yemedim, 5 tane pc değiştirdim tık yok .
Ben de FitGirl veya ElAmigos kullanıyorum sadece ama geçenlerde RDR1 için güncelleme indireyim dedim ElAmigos'tan, indirirken bir anda Rus bir siteden bir indirme bağlantısı açıldı ve Download Manager gibi bir şey yazıyordu üstünde ben de ihtiyacım olur bir şey olmaz diye indireyim dedim. Kesin bu yüzden oldu. Uygulamayı açtım uzun bir süre yüklenmesini bekledim ama yüklenmedi sonra ben de sildim. Ve ertesi gün bir baktım Epic ve Microsoft hesabı uçmuş.

Ben de FitGirl veya ElAmigos kullanıyorum sadece ama geçenlerde RDR1 için güncelleme indireyim dedim ElAmigos'tan, indirirken bir anda Rus bir siteden bir indirme bağlantısı açıldı ve Download Manager gibi bir şey yazıyordu üstünde ben de ihtiyacım olur bir şey olmaz diye indireyim dedim. Kesin bu yüzden oldu. Uygulamayı açtım uzun bir süre yüklenmesini bekledim ama yüklenmedi sonra ben de sildim. Ve ertesi gün bir baktım Epic ve Microsoft hesabı uçmuş.
Download managerla indirtme gibi 3. parti programların hepsi malware. Direktman .zip-.rar-.torrent olursa indirin linklere dikkat .

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı