Dying Light 2 – Epic Games’ten Steam’e Save Dosyası Aktarma
Daha önce kafamı karıştıran bir konuydu ama çözdüğüm için paylaşmak istiyorum; belki benim gibi merak edenlere faydalı olur.
Dying Light 2, Epic Games’te büyük indirimdeydi ve fiyatı çok uygundu. O dönem Steam’de henüz indirime girmemişti, bu yüzden oyunu Epic Games’ten aldım ve uzun süre oynadım. Daha sonra Steam’de de indirim başlayınca oradan da satın aldım.
Bilgisayarıma oyunu hem Epic Games'den hem de Steam'den indirdim. Save dosyamı Epic Games sürümünden alıp Steam sürümünün save klasörüne kopyaladım ve oyunu Steam’den açtığımda kaldığım yerden devam edebildim. Bu konuda içiniz rahat olabilir çünkü zamanında çok araştırdım, böyle bir bilgi hiçbir yerde bulamamıştım, kendim risk alıp denedim, yararlanmanızı isterim.
Dikkat etmeniz gerekenler:
- DL2 oyununda Epic Games’te sahip olduğunuz DLC’ler (kostümler, ek içerikler vb.) Steam sürümüne aktarılmaz.
- Epic’te kazandığınız başarımlar, Steam’e otomatik olarak gelmez. Ancak başarımlar her iki platformda da aynı olduğu için, isterseniz “Steam Achievement Unlocker” gibi araçlarla manuel olarak ekleyebilirsiniz.
- Epic Games ile Steam save dosyaları senkronize değildir. Yani iki platformda oyuna sahip olsanız bile, save dosyası değişiklikleri otomatik olarak karşı tarafa aktarılmaz. Bu şekilde yine manuel olarak aktarabilirsiniz.
Save dosyası nerede bulunur?
Epic ve Steam genelde save’leri farklı klasörlerde saklar. Dying Light 2 klasör yolları şöyle olabilir:
- Steam:
C:\Users\<KullanıcıAdınız>\Belgeler\Dying Light 2\out\save_backups
C:\Users\<KullanıcıAdınız>\Saved Games\Dying Light 2
- Epic Games:
C:\Users\<KullanıcıAdınız>\Belgeler\Dying Light 2\out\save
(Bazen Saved Games veya AppData\Local içinde de olabilir)
Not:
Save dosyasını taşımadan önce mutlaka yedek alın. Farklı sürümler veya güncellemeler bazen uyumsuzluk yaratabilir.
Umarım yardımcı olabilmişimdir. İyi oyunlar.