Epifiz plaklarım kapanmış mı?

Responsive

Hectopat
Daha fazla  
17 yaşındayım bugün sol el bileğinden röntgen çektirdim. Endokrinoloji randevum 7 gün sonra o yüzden sizlere sormak istedim. Bilgisi olan arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim kapanmış mı şu andan itibaren uzama olursa ne kadar olur?

Dosya Ekleri

• jdsajf.png
    508,4 KB · Görüntüleme: 215
  • dffgjk.jpg
    145,4 KB · Görüntüleme: 220
Anladığım kadarıyla kapanmış. Sağdaki kemiğin kaynaşma çizgileri hala seçilebiliyor. Ben 17 yıl 6 ay yaşındayım, doktor daha film çekilmeden epifiz plağı muhtemelen kemikleşmiştir dedi. Boyum 173 daha uzar mıyım bilmem. Bilek epifizin kapanmış oluşu ayakların ya da omurganın da kapanmış olduğu anlamına gelmez vücut çok radyasyona maruz kalmasın diye genelde bilekten çekiliyor. Dizdeki plaklar açık mıdır bilemem ancak omurlar arasi plak yaklaşık 20 küsurlü yaşlara kadar açık kalıyor. Omurgadan uzayabilirsin. Gravity boots kullan diğer beslenme, uyku vs yapman gerekenleri yap. Bilek epifiz plağı açık olsa dahi uzamayabilirsin veya kapalı olduğunda da uzayabilirsin kollar uzasa dahi boya katkısı yok. Duruş düzeltirsen, plates vs yaparak omurganı dikleştirirsen bunlarin etkisi olur şahsen sürece güvenmek en önemlisidir. Doktor sana ne dedi merak ediyorum. Bu saatten sonra pek bir beklenti içinde olmamak gerek hiç uzamayabiliriz ancak uzasak dahi 3-4 cm civarıdır. Çok şanslıysan belki 6-7 pek sahici olmasa da mümkün.

Dosya Ekleri

• IMG-20241123-WA0005.jpg
    27,1 KB · Görüntüleme: 140
17 yaşındayım 1.65 im biraz daha uzayabilirmiyim plaklarim kapanmışmi

Dosya Ekleri

• teletip_1732767685211.png
    204,1 KB · Görüntüleme: 122
17 yaşındayım 1.65 im biraz daha uzayabilirmiyim plaklarim kapanmışmi
Kaynaşma çizgisi seçiliyor ancak yüksek oranda kapanmış, koldaki epifizin kapalı oluşu uzamayacağın anlamına gelmez, bacak veya omurga hala açık olabilir. Şanslıysan ve biraz beslenmene ve uykuna dikkat edersen 170 i bulabilirsin ancak bu yaştan sonra çok da bi uzama beklememek lazım. Çok endişeliyseniz dizdeki epifiz plaklarina baktırabilirsiniz ancak vücut radyasyona maruz kalıcağından doktor onaylamayabilir. Plaklar kapansa dahi uzamak mümkündür ancak taş çatlasın 5cm civarı. Çok da kafaya takmamak lazım. Boy yuksek oranda genetiktir genetigini asagi yukari yakaladiysan oluru odur.

Teşekkür ederim.

Benim rontgem goruntumede bakabilir misin? Lütfen

Benimki kapanmış mı

Dosya Ekleri

• teletip_1743063302302.png
    187,9 KB · Görüntüleme: 97
  • teletip_1743063299119.png
    184,8 KB · Görüntüleme: 93
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…