Epiphany'de bildirimler gelmiyor

Bayram Tempest

Moderasyon Ekibi Sorumlusu
Süpervizör
Makaleler
37
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
HP Victus 16 R7-7840HS RTX 3050 6 GB VRAM 16 GB DDR5 RAM
Fedora Linux üzerinde Epiphany Web Browser 47.2 kullanıyorum.
Technopat Sosyal, YouTube, Proton Mail sitelerinde giriş yapıp bildirim izni vermeme rağmen hiçbir şekilde bildirim gelmiyor masaüstüne ve bildirim paneline.

@Rona @mashiro @Maomao @xmatugfg GNU/Linux kullanıcısı olduğunuzdan dolayı bilginiz olma, benzerini yaşamış olma ihtimalinizden dolayı etiketliyorum.

Dunst, mako veya notify-OSD kullanmayı dene hocam. Özellikle web üzerinden bildirim almak için "pushover" isimli bir yazılım varmış, sistemde çalışan yazılımlar işe yaramaz ise bunu denersin.

Fedora Linux üzerinde Epiphany Web Browser 47.2 kullanıyorum.
Technopat Sosyal, YouTube, Proton Mail sitelerinde giriş yapıp bildirim izni vermeme rağmen hiçbir şekilde bildirim gelmiyor masaüstüne ve bildirim paneline.

@Rona @mashiro @Maomao @xmatugfg GNU/Linux kullanıcısı olduğunuzdan dolayı bilginiz olma, benzerini yaşamış olma ihtimalinizden dolayı etiketliyorum.
Epiphany'i nereden yükledin hocam?
GNOME bildirim servisi açık mı?

Epiphany'i nereden yükledin hocam?
Hem .RPM hem de Flatpak üzerinden denedim.

GNOME bildirim servisi açık mı?
Evet.

Özellikle web üzerinden bildirim almak için "pushover" isimli bir yazılım varmış, sistemde çalışan yazılımlar işe yaramaz ise bunu denersin.
Kullanışı hakkında bilgin var mı hocam?
Dunst, mako veya notify-OSD kullanmayı dene hocam. Özellikle web üzerinden bildirim almak için "pushover" isimli bir yazılım varmış, sistemde çalışan yazılımlar işe yaramaz ise bunu denersin.
Sorun sistemin bildirim sisteminde değil ne yazık ki, mako denedim ama sonuç alamadım. Sorun tarayıcının bildirim vermemesi. Aynı sorunu Github'da açanlar olmuş ama yanıt alamamışlar. Zen veya Chromium'a geçerim herhalde.

Son düzenleme:
Sorun sistemin bildirim sisteminde değil ne yazık ki, mako denedim ama sonuç alamadım. Sorun tarayıcının bildirim vermemesi. Aynı sorunu Github'da açanlar olmuş ama yanıt alamamışlar. Zen veya Chromium'a geçerim herhalde.
Flatpak üzerinden yüklemeyi dene ve bildirimlere izin ver belki işe yarar.
Bash:
flatpak override --user --filesystem=xdg-run/notification org.gnome.Epiphany

Şimdilik daha eski bir Epiphany sürümüne geçebilirsin. Mevcut sorunun düzeltimi muhtemelen 48'e kalır, O da nisan içinde çıkacak yanlış bilmiyorsam.

Alternatif olarak Firefox'a Firefox-GNOME-theme kurabilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Flatpak üzerinden yüklemeyi dene ve bildirimlere izin ver belki işe yarar.
Bildirimlere izin verilmiş durumda zaten hocam.

Alternatif olarak Firefox'a Firefox-GNOME-theme kurabilirsin.
1740996165920.png

O temayı taban alan Mac temasını kullanıyorum ama aslında amacım Firefox'tan kopabilmek. GTK uyumluluğu ve sistemle uyumlu gözükmesi gibi sebeplerden Epiphany'e geçmek istemiştim. Elbette Chromium, Brave gibi tarayıcılar da GTK destekliyor ama Epiphany kadar uyumlu görünmüyorlar, yalnızca pencere menüsü değişiyor.

Şimdilik daha eski bir Epiphany sürümüne geçebilirsin. Mevcut sorunun düzeltimi muhtemelen 48'e kalır, O da nisan içinde çıkacak yanlış bilmiyorsam.
46.2 sürümünü denedim, geçen sene çıkmış bir sürüm ama onda da bildirimler yok.

Son düzenleme:
Bildirimlere izin verilmiş durumda zaten hocam.

Eki Görüntüle 2436663
O temayı taban alan Mac temasını kullanıyorum ama aslında amacım Firefox'tan kopabilmek. GTK uyumluluğu ve sistemle uyumlu gözükmesi gibi sebeplerden Epiphany'e geçmek istemiştim. Elbette Chromium, Brave gibi tarayıcılar da GTK destekliyor ama Epiphany kadar uyumlu görünmüyorlar, yalnızca pencere menüsü değişiyor.

46.2 sürümünü denedim, geçen sene çıkmış bir sürüm ama onda da bildirimler yok.

Yeni bir kullanıcı hesabı açıp bildirimleri o hesapta dener misin?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı