ePttAVM güvenli mi?

Bahsettiğiniz site muadili olan N11 gibi, farklı firmaların bünyesinde satış yapmasına olanak tanıdığı bir firma. Yani siteden daha önemlisi seçtiğiniz ürünü hangi firmanın sattığı ve bu firmaya kullanıcı puanları. Bahsedildiği gibi 30-40 TL daha uyguna satan yerlerde var.
AMD Ryzen 7 2700 3.2GHz AM4
Burada ayrıca oyun hediyeli görünüyor, yinede üzerine yorum alın.

Ayrıca bundan bir sene önce sistemimi toplarken yaptığım araştırma ve yaptığım paylaşıma göz gezdirdim, Ryzen 2700 beraberinde Wraith Spire soğutucunun Led li olan versiyonu ile geliyor. Aşağıda ki görselleri paylaşımımdan aldım, geçmiş gün bir hata olmaması adına siz kendi araştırmanızı da yapın.

Adsız.jpg

102426-pinnacle-AM4-wraith-cooler-lineup-prism-addition-1260_0.jpg

Son düzenleme:
Bahsettiğiniz site muadili olan N11 gibi, farklı firmaların bünyesinde satış yapmasına olanak tanıdığı bir firma. Yani siteden daha önemlisi seçtiğiniz ürünü hangi firmanın sattığı ve bu firmaya kullanıcı puanları. Bahsedildiği gibi 30-40 TL daha uyguna satan yerlerde var.
AMD Ryzen 7 2700 3.2GHz AM4
Burada ayrıca oyun hediyeli görünüyor, yinede üzerine yorum alın.

Ayrıca bundan bir sene önce sistemimi toplarken yaptığım araştırma ve yaptığım paylaşıma göz gezdirdim, Ryzen 2700 beraberinde Wraith Spire soğutucunun Led li olan versiyonu ile geliyor. Aşağıda ki görselleri paylaşımımdan aldım, geçmiş gün bir hata olmaması adına siz kendi araştırmanızı da yapın.

Eki Görüntüle 408753
Eki Görüntüle 408754
Yorumun için teşekkür ederim:) Peki bu kadar ucuza bulmuşken yeni Ryzen serisini beklemek mantıklı mı? Anladığım kadarıyla yeni ryzen serisiyle birlikte sadece X570 anakartlar çıkacak(yani B550 ve A520 daha sonra çıkar diye düşünüyorum) ve o anakartlar da tahmin edebileceğiniz üzere çok pahalı olacaklar. Şimdi alırsam bu işlemci ile birlikte B450 çipsetli bir anakart almak istiyorum. Sizce beklemek mantıklı olur mu? Yoksa hiç vakit kaybetmeden sistemi toplamalı mıyım?

Söylenene göre çok az bir zaman kaldı, bekleyip zaman ne gösterecek bakılması ileride pişmanlık duymaktan iyidir diye düşünüyorum. En kotu senaryo ile bir KDV indirimi yakalanip yine 2 nesil işlemci almak zor olmayacaktır. Tabi bu şahsı fikrimdir, ben olsam bekler durum değerlendirmesi yapardım.

Söylenene göre çok az bir zaman kaldı, bekleyip zaman ne gösterecek bakılması ileride pişmanlık duymaktan iyidir diye düşünüyorum. En kotu senaryo ile bir KDV indirimi yakalanip yine 2 nesil işlemci almak zor olmayacaktır. Tabi bu şahsı fikrimdir, ben olsam bekler durum değerlendirmesi yapardım.
Bence de sizin dediğiniz gibi yapmak mantıklı ama dediğim gibi her yerde X570 anakartlardan bahsediyorlar. B550 veya A520 anakartlardan eser yok. Bildiğim kadarıyla BİOS güncellemesi için eski seri işlemci gerekiyormuş. Bu yüzden yeni seriyi beklesem bile bios güncellemesi yapamayacağım için pek düşünmüyorum.
Şu anlık beklediğim tek şey Nvidia'nın SUPER serisi rtx kartları.

Yeni nesil işlemcilerle ısrarla x570 serisi anakarta ihtiyacınız olmayacak. Piyasaya çıkan butcenize uygun işlemciyi satın aldıktan sonra B450 anakartlarda işinizi görecek diye biliyorum, AMD bunun teminatını veriyor. Firmayı Intel den ayıran farklardan biride bu, her işlemci serisi ile yeni anakart almak gerekmiyor. İhtiyaç duyulan bios update islemini, anakarti alacağınız firma talebiniz doğrultusunda gerçekleştirecektir.
Bugün 2. Nesil işlemci alanlar A320 yada B350 anakart aldiklarinda da bu update islemini aldıkları firmadan talep edip ellerine tak çalıştır şeklinde gelmesini sagliyorlar, bu durumda bir değişiklik olmayacak.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı