".epub" dosyası nasıl aktif olarak dönüştürülür?

helenistik

Hectopat
Şu anda elimde 1M adet kitap bulunan bir arşiv var ve tahminin büyük birçoğunluğu. Epub formatında bunları aktif olarak dönüştürebilecek, istediğimde 1M adet kitabi aynı anda. PDF veya diğer formatlara çevirebilecek bir program bulunuyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
EPUB dosyalarını topluca PDF'e dönüştürebilmen için küçük bir script yazdım. Bu kod klasör içindeki tüm EPUB dosyalarını otomatik olarak PDF dosyasına çevirecek.

1) Buradan Calibre programını indir.
2) Tüm EPUB dosyalarını aynı klasöre at.
3) Yeni bir metin dosyası oluştur ve içine aşağıdaki kodu yazıp epub2pdf.bat diye kaydet. İsim önemli değil de sonu .bat diye bitmesi gerekiyor.

[CODE title="epub2pdf.bat"]@ECHO OFF
setlocal enabledelayedexpansion
for /f "delims=" %%f in ('dir /b /s *.epub') do (
ebook-convert "%%f" "%%~nf.pdf"
)[/CODE]

4) Oluşturduğun .bat dosyasını EPUB dosyalarının olduğu klasöre at ve .bat dosyasını çalıştır. Gerisi bilgisayarının hızına kalmış.

3 tane EPUB dosyasını yaklaşık 45sn'de PDF'e çevirdim.
1.PNG

EPUB dosyalarını topluca PDF'e dönüştürebilmen için küçük bir script yazdım. Bu kod klasör içindeki tüm EPUB dosyalarını otomatik olarak PDF dosyasına çevirecek.

1) Buradan Calibre programını indir.
2) Tüm EPUB dosyalarını aynı klasöre at.
3) Yeni bir metin dosyası oluştur ve içine aşağıdaki kodu yazıp epub2pdf.bat diye kaydet. İsim önemli değil de sonu .bat diye bitmesi gerekiyor.

[CODE title="epub2pdf.bat"]@ECHO OFF
setlocal enabledelayedexpansion
for /f "delims=" %%f in ('dir /b /s *.epub') do (
ebook-convert "%%f" "%%~nf.pdf"
)[/CODE]

4) Oluşturduğun .bat dosyasını EPUB dosyalarının olduğu klasöre at ve .bat dosyasını çalıştır. Gerisi bilgisayarının hızına kalmış.

3 tane EPUB dosyasını yaklaşık 45sn'de PDF'e çevirdim.
Eki Görüntüle 1340540
Teşekkür ederim, sizin cevabinizi nasıl çözüm olarak işaretleyebileceğimi bilmiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı