Yeni sunucumuzu hazırlamak için uğraşıyoruz fakat gelen sunucu eski bir BIOS sürümüne sahip olduğundan elimizdeki EPYC işlemci ile çalışmıyor. Bu yüzden aşağıdaki işlemcilerden birini geçici olarak takıp BIOS güncellemesi yapmamız gerekiyor.
Elinde aşağıdaki işlemcilerden olan biri varsa gerekirse bulunduğu yere gelip, kahvemizi içip BIOS'umuzu güncelleyeceğiz. Sizde veya tanıdığınız birinde, bir kurumda bu işlemcilerden biri varsa lütfen bu konu altında bize belirtin, sizinle iletişime geçelim.
İzmir'de kurumsal büyük bir firmada olacağını düşünüyorum. Pek ayarlama işinin olacağını düşünmüyorum ama sorarım akşama. En azından İstanbul'a göndereceklerini sanmam İzmir'de olsaydınız bir ihtimal. Bu firma tanıdığımız bir firma.
Hocam yanlış anlamazsanız bir şey soracağım. Bu işlemcilerden en düşüğü AMD EPYC 7262 400-600$ civarındaki işlemciler değil mi? Ben yanlış biliyorsam kusuruma bakmayın. İnternet sitesinde öyle yazıyordu da. Size göre pahalı bir meblağ değil gibi geldi.
Hmm anladım. Sizde CH341A vardı yanlış hatırlamıyorsam aynısından bende de mevcut, eski BIOS dosyasını önce yedekleyip (program yedekleyebiliyor) sonra yeni BIOS atıp deneyebilirsiniz aslında ama haklısınız tabii pahalı cihaz olunca. Ama bence çipin içindeki eski BIOS'u yedekleyip denenebilir sorun olacağını sanmam kabloları ters bağlamadığınız sürece. Aslında bayağı da güzel rehber videosu olur değerlendirebilirsiniz bence çünkü işlemciyi bulmak bayağı zor diye düşünüyorum.