Bu sene üniversiteye yeni başlayacağım. Erasmus başvurularında üniversitem, TOEFL / IELTS gibi sınavları kabul etmiyormuş, sadece kendi yaptığı İngilizce sınavından 70 puan ve üzeri alan öğrencileri kabul ediyormuş.
Benim İngilizce seviyem şu an A2 civarında. Sınav zamanı gelene kadar kendimi geliştirmek istiyorum ama nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda emin değilim.
İngilizce bir sınava girmek ile ingilizceni geliştirmek arasında fark olduğunu düşünüyorum. O yüzden gideceğin üniversitenin sosyal medyada erasmus grubu vardır diye düşünüyorum. Varmı diye bir araştır varsa, o gruptan gidenleri bulup okulun yaptığı sınava nasıl çalışmış diye tavsiye alırsan daha çok yardımı dokunur sana.
Genel olarak ingilizce nasıl öğrenilir onu istersen aşağıdaki linkten okuyabilirsin. Kısaca reading ve listening ile alt yapını doldurmana bak, speaking arkasından gelecektir.
Kelime ezberle, ezberlediğin kelimeleri hangi durumlarda kullanabileceğini öğren, yurt dışına falan gittiğinde de pekiştir.
www.technopat.net
yukarıdaki linkte aşağıdaki gibi bir şey yazıyor o benim yazım değil. linke tıkla benim yazıma götürecek
"Kelime ezberle, ezberlediğin kelimeleri hangi durumlarda kullanabileceğini öğren, yurt dışına falan gittiğinde de pekiştir."