Erasmus için İspanya mı Çek Cumhuriyeti mi?

MertEren94

Kilopat
Seneye ilk dönem erasmusa gideceğim (Erasmus sınavı puanım ve ortalamam yetiyor). Güzel sanatlar görsel iletişim tasarımı okuyorum. Yönelmek istediğim alan tasarımdan daha çok çizim, illüstrasyon. Seçeneklerim İspanya - salamanca üniversitesi ve çek cumhuriyeti usti nad labem - (jan evangelista purkyně university in ústí nad labem)

Sanırım çekyada dersler İngilizce ama İspanya'da İspanyolca. İngilizcem B2 seviyesinde. 1 sene içinde İspanyolca öğrenmeyi deneyebilirim. O yüzden çok çok büyük bir sorun değil.

Erasmusa biraz ortamı için, sosyalleşmek için gidiyorum ama vereceği eğitim de aynı seviyede önemli. Erasmus'ta illüstrasyon, çizim konusunda kendimi ne kadar geliştirebilirsem o kadar iyidir. Daha önce Erasmus'ta iş bulan ve sonrasında orada işe giren arkadaşlarım da var ve öyle bir fırsat bulabilirsem de güzel olur.

Eğitim, şehirin kendisi, sosyallik açısından sizce Salamanca mı yoksa Usti nad labem üniversitesini mi tercih etmeliyim?

Çekya şu an bana nedense daha uzak geliyor, üniversite isim olarak bilinmediği için midir bilmem pişman olurmuşum gibi hissediyorum. Daha önce çekya veya İspanya'ya erasmusa gidenler varsa tecrübelerini ve tavsiyelerini yazabilirler.

Çek cumhuriyetinde ortamlar çok oluyor ama İspanyollar Türkleri çok seviyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı