Erasmus şartları nelerdir?

Daha fazla  
Erasmus için geçerli olan dil belgeleri neler? Bu belgeleri hangi dönemlerde hangi sınavlarla alırım?
Ayrıca süreç içinde bilmem gereken detaylar nelerdir? Maddi masraflar, başvuru tarihleri vb.

Bunu üniversitenin sitesinden öğrenmeniz gerek, her üniversitenin sistemi farklı. Üniversiteler kendileri dil sınavları yaparlar ve genelde kolay oluyor. Maddi masraf olarak vize masrafların sana ait, banka hesabında da genelde iyi miktarda para göstermen gerekiyor. Gittiğin ülkeye göre 450-800 euro arası burs alabiliyorsun aylık, bu değer staj ve öğrenim için değişiyor. Başvuru tarihin üniversitene bağlı. Şimdilik Gano'nu yüksek tut ve erasmusa başvur, zamanı gelince İngilizce sınavına girersin ve kazandığın takdirde daha kapsamlı araştırma yaparsın.

Peki başvuru sınırı gibi bir şey var mı? Hani bu sene başvurdum gitmedim diyelim yada seçilmedim tekrar başvurabiliyor muyum?

İngilizce olarak B1 yeterli diye biliyorum.

Peki başvuru sınırı gibi bir şey var mı? Hani bu sene başvurdum gitmedim diyelim yada seçilmedim tekrar başvurabiliyor muyum?

İngilizce olarak B1 yeterli diye biliyorum.
Evet her sene başvurabilirsin ancak son sene gidememe ihtimalin var okuduğun bölüme bağlı olarak.

Evet sınır B1 fakat senden daha yüksek İngilizce puanı olan birisine kıyasla geride kalabilirsin ve hak kazanamayabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…