Erasmus ve vize randevusu için ikametgâh nasıl alınır?

Daha fazla  
Merhaba, uzun uğraşlar sonucu VFS Global üzerinden Erasmus, Polonya randevusunu aldım. Bilmeyenler için VFS Global, Polonya vizesi için randevuları organize eden bir şirket, ancak web siteleri kötünün de kötüsü. 2025 yılında sitelerine bot basıp randevuları toplayıp, sonrasında bu randevuları 200 EUR karşılığında satanlar var. Botlar dışında da site o kadar hantal ki bazen bir randevu yakalasan bile senden önce davranan olursa, sen henüz bilgileri girerken randevu elinden kaçıyor. Veya site kötü olduğu için bazen rastgele bir hata verip seni sayfadan atıyor. Bu kadar zorluk içerisinde randevuyu aldım, ancak ben İstanbul randevu bölgesinde yaşıyorum fakat Ankara bölgesinde randevu bulabildim ve normalde hangi bölgede yaşıyorsanız o bölgeden almanız gerekiyor. Konsolosluk bunu teyit etmek için ikametgâh belgesi de istiyor. Ankaralı olduğum için bu bir problem değil, ikametgâh aldırabilirim, ancak randevudan hemen 1 gün önce gideceğim için eğer sisteme geç düşerse büyük problem yaşarım. Sisteme düşmesi ne kadar sürer, yardımcı olabilecek var mı? Ayrıca gereksiz detay vermiş olabilirim, ancak bir nevi iç dökmek istedim.

Tldr: İkametgâh aldırdıktan sonra sisteme düşmesi kaç gün alır? Vize randevusuna gitmeden hemen bir gün önce aldıracağım, problem yaşar mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…