İnceleme Erdoğan aday olabiliyor mu?

Eğer erken seçim kararı alınmaz(meclis) ise 2 dönem olduğu için aday olma hakkı yok.

Bir koyun atasözü var, "yalan onlar yeğenim cehapenin yalanları. Hani nerde yazıyor, yok öyle bir şey".

Başkanlık sistemine geçtiği için Türkiye ve başkanlık sistemiden sonra 1 defa başkan seçildiği için 2. kez ola biliyor sanırım .

İşler sizin düşündüğünüz kadar kolay olmayacak diye düşünmekteyim. Kendisinin yeniden aday olacağını düşünüyorum. Seçilir mi? Orası ayrı bir konu.

Başkanlık sistemine geçtiği için Türkiye ve başkanlık sistemiden sonra 1 defa başkan seçildiği için 2. kez ola biliyor sanırım .
Bunu konu üzerinde yazdım. Anayasanın maddesinde Başkanlık sistemiyle alakalı hiçbir şey yazmıyor. Cumhurbaşkanı seçildi mi 2 defa, seçildi. Bu yüzden aday olamıyor.

Aynısı Abdullah Gül için yaşandı. Abdullah Gül zamanında 7 senede 1 kez seçilebiliyordun, 5 senede 2 kez olarak düzelti fakat Abdullah Gül 7 sene Cumhurbaşkanlığı yaptı. Şu an bile kendisinin 1 kez daha aday olma hakkı var.

Başkanlık sistemiyle alakalı bir Anayasa kararı gelmediği sürece veya aday olma hakkı yükseltilmediği sürece seçilemez.

İlk seçildiği dönem erken seçim yapıldığı için teknik olarak sadece 1 dönem cumhurbaşkanlığı yapmış sayılıyor. Yani aday olmasının önünde bir engel yok.

Anayasada ilk dört madde harici bütün maddeler değişebilir. Neden buna bu kadar takılıyorlar anlamıyorum.
Ben muhalefet olsam erken seçim kararı alırım ve ya anayasayı değiştiririm. Erdoğan aday olsun, yenerek uğurlamak istiyoruz derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…