İnceleme Erdoğan aday olabiliyor mu?

Ben şahsen bir kişinin en fazla 2 defa cumhurbaşkanı seçilebilmesi yasasını çok saçma buluyorum. Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü 4 defa cumhurbaşkanlığı yaptılar. Akabinde gelen Celâl Bayar 3 defa yaptı. Bir kimse çok iyi iş yapıyor ve halk onu seçmek istiyor ama sırf 2 defa cumhurbaşkanlığı yaptığı için tekrar aday olamaması çok saçma.

Gerekli Not: Herhangi bir siyasi lider baz alınarak açıklama yapılmamıştır. Gelecekte de çok iyi bir kimse 2 defa cumhurbaşkanlığı yaptı diye onun aday olmayıp mecburen vasıfsız birinin cumhurbaşkanı olması kabul edilemez. Halk kimi ne kadar süre istiyorsa o kişi olabilir. Cumhurbaşkanı olmak için en az 40 yaş limiti de kaldırılmalı bence. 40 yaş altında olup 40 yaş üstündeki siyasilerden çok daha akıllı adamlar var bu ülkede.

Alıntıyı yazdım fakat konu açılınca geri alınmış. Tekrardan ekliyorum.

1 ay kadar bir erken seçim olacaktır. CHP desteklemezse de bu sefer "Bizden korkuyorlar." derler.

Zaten metni ilk baştan okurken kesin Beyaz Kurt izleyip yazmıştır demiştim ve yanılmamışım.

Anayasaya göre olamıyor aday falan. Ümit Özdağ her yerde bas bas bağırıyor aday olamaz diye başka kimse bir şey demiyor. Bazen gerçekten muhalefetin kazanmak istemediğini düşünüyorum. AKP'nin bu kadar açığı varken neden hala hamle yapılmıyor?

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın da açıklamalarını aşağıya bırakıyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…